Ο Ερντογάν παραχαράσσει την ιστορία: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη, καθώς υποχωρούσαν

0

Επίθεση εναντίον της Ελλάδος εξαπέλυσε το σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Έλληνες στρατιώτες για την καταστροφή της Σμύρνης. Παραχαράσσοντας την ιστορία, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, ο Ερντογάν αντιπαρέβαλε τους Έλληνες με τους Τούρκους προγόνους του που ήθελαν να δημιουργούν!
Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, προπύργιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται στην ελληνική συμπεριφορά.
«Το μεγαλύτερο πλήγμα που δόθηκε στην όμορφη Σμύρνη, ήταν από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν την πόλη την ώρα που υποχωρούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μην κοιτάζετε όσους λένε ότι την πόλη έκαψαν οι Τούρκοι… Τα πιο μεγάλα πλήγματα τα έδωσαν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή» σημείωσε αιχμηρά. (Δείτε το στο βίντεο 4:26)
Οι πρόγονοί μας, δήλωσε εμφατικά ο Ερντογάν, δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να κτίσουν και να δημιουργήσουν, και αυτό όπως είπε φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας.
Εξάλλου, σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη νωρίτερα δήλωσε: «ρωτήστε τους ηγέτες των Καθολικών, των Ορθόδοξων, των Εβραίων πώς περνάνε τα τελευταία χρόνια, θα σάς πουν ότι τα καλύτερα χρόνια τους είναι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας».
Κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ερντογάν κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας, επικρίνοντάς τον για τους 15 βουλευτές που παραχώρησε στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, αγνοώντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν. 
Πάντως, όπως φαίνεται στη μάχη για τη διεκδίκηση της νέας θητείας του στον προεδρικό θώκο επιστρατεύει και διάσημους τραγουδιστές της χώρας του. Σήμερα είχε προσκαλέσει τον  Ιμπραχίμ Τατλισες, ο οποίος τραγούδησε στην σκηνή ερμηνεύοντας γνωστό παραδοσιακό τραγούδι για τον στρατό.

Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ από:

  • Την τούρκικη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haber7 με τίτλο «İzmir Ticaret Odası Özel Meclis Toplantısı» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
  • Την τούρκικη εφημερίδα Hurriyet με τίτλο «2023’ün öncü kenti İzmir» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο με την προεκλογική ομιλία του Προέδρου μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης 28.4.2018 και μάλιστα στο σημείο 4:26 όπου χωρίς αιδώ, παραχαράσσει την ιστορία

Share.

Comments are closed.