Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Κινήματος Αλλαγής

0

Στην οργανωτική δομή του νέου φορέα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω συγκρότηση των οργάνων του, αναμένεται να καταλήξουν σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.
Στην εισήγησή του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλης Χριστοδουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει τον προγραμματισμό της οργανωτικής συγκρότησης, βάζοντας σαφές χρονοδιάγραμμα, συγκροτώντας παράλληλα ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί τον Κανονισμό Λειτουργίας του νέου κόμματος και ζητώντας από όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να τεθούν στην διάθεσή του για εκδηλώσεις και δράσεις ανά την Επικράτεια το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 7 Μαΐου θα πρέπει να συγκροτηθούν οι Γραμματείες των Τομέων και οι Νομαρχιακές Επιτροπές, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα θα πρέπει να έχει γίνει και η πρώτη συνεδρίαση της ΝΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα, ώστε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα πρέπει να ξεκινήσουν οι ανοικτές νομαρχιακές συνελεύσεις, με θέμα την πολιτική εισήγηση και την οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής. Αμέσως μετά, μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να συγκροτηθούν οι Τοπικές Οργανώσεις ανά καλλικρατικό δήμο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δύο συνελεύσεις μέσα στο μήνα, για να συζητηθούν αφενός η διακήρυξη και η προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, αφετέρου το καταστατικό του.
Σε κάθε τομέα πολιτικής (σ.σ. Εξωτερικών και Άμυνας,  Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών και Κράτους Δικαίου, Ανάπτυξης, Παιδείας – Πολιτισμού – Έρευνας και Καινοτομίας, Οικονομικών και Μεγάλων Επενδύσεων) αναμένεται να συγκροτηθεί ενδεκαμελής Γραμματεία με αναλογική σύνθεση, ενώ ο Τομέας Οργανωτικού και Δικτύων θα λειτουργεί με ευθύνη του Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής σε συνεργασία με τους Γραμματείς των Κομμάτων – Κινήσεων που μετέχουν στον νέο φορέα.
Στην σημερινή παρθενική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, μάλιστα, δεν αποκλείεται να καθοριστούν και τα πρόσωπα – κλειδιά που θα αναλάβουν τους σημαντικούς τομείς και πιθανώς θα προταθούν για τη σύνθεση των Γραμματειών τους, με το ενδιαφέρον να στρέφεται αμέσως μετά στη διάχυση του πολιτικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής ανά την Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει δεκτό…

Share.

Comments are closed.