Παραιτήθηκε ο προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Στ. Κριμιζής αφήνοντας αιχμές για χειραγώγηση

0

Σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού, ο δρ. Κριμιζής εγκαλεί τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλη Μαγκλάρα ότι «υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, έχει αναλάβει το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός».
Ο κ. Κριμιζής κάνει λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».
Επίσης ο κ. Κριμιζής αφήνει αιχμές για αδιαφάνεια. «Δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψή μου, ούτε είναι δικός μου ρόλος να διερευνήσω κάτι τέτοιο. Θυμάμαι, όμως ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το “follow the money”» σημειώνει με νόημα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή παραίτησης, όπως τη δημοσιεύει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Κριμιζής δεν είναι καλός στις υποκλίσεις
«Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την επιστολή παραίτησης του κ. Κριμιζή προς τον κ. Νίκο Παππά.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης «αυτές οι θέσεις ανήκουν – και ανήκαν πάντα – σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις.».

Κίνημα Αλλαγής: Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά…
Άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση για την παραίτηση Κριμιζή ζητά το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας επίσης ότι η υπόδειξη του… «follow the money», λέει πολλά.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει:
Ο Υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα. Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο Υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις . Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους. 
Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά… 
Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς
;

Share.

Comments are closed.