Πώς η Μπέτυ Μπαζιάνα έγινε τελικά διδάσκουσα στη Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.

0

 Η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα ανήκει πλέον στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, το ΦΕΚ αναφέρει:
Ένταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).

«Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περιστέρα του Αχιλλέα, εντάσσεται σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α ́ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.
Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει

Η πορεία της κ. Μπαζιάνα στην εκπαίδευση:
Η σύντροφος του πρωθυπουργού διορίσθηκε εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον κλάδο ΠΕ 19 Πληροφορικής επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου έλαβε την πρώτη απόσπαση στο ΕΜΠ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ.

Φέρεται να έχει διδάξει στα φροντιστήρια και τα εργαστήρια της Έδρας, όπου είχε αποσπαστεί δεδομένου ότι αυτό προβλέπεται στη νομοθεσία βάσει της οποίας οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποσπώνται στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα.
Τον Αύγουστο του 2013 και με υπουργό Παιδείας τον κ. Αρβανιτόπουλο η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά με νέα απόφαση του τότε υπουργού το 2014 αποσπάται εκ νέου στο ΕΜΠ. Απόφαση που ανανεώθηκε εκ νέου από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.
Με αυτή συμπληρώθηκε και η προβλεπόμενη από το νόμο διετία που απαιτείται προκειμένου να γίνει ΕΔΙΠ. Σημειώνεται πως και ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργός κ. Μπαλτάς ανανέωσε τη σχετική απόφαση.
Η πορεία της κα Μπαζιάνα συνεχίζεται και έτσι το καλοκαίρι του 2015 λαμβάνει μέρος σε προκήρυξη για την κάλυψη μιας θέση έκτακτου προσωπικού 407 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Γίνεται αποδεκτή και την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει τη θέση.
Τον ίδιο χρόνο το υπουργείο Παιδείας προωθεί μια σειρά διατάξεων μέσων των οποίων δίνεται η δυνατότητα:
1. σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να μετατραπούν σε ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ενώ με τροποποίηση του περασμένου έτους δόθηκε η δυνατότητα να συσταθούν οι σχετικές θέσεις στα ΑΕΙ.

2. Στους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους να ζητήσουν την ένταξή τους στην κατηγορίας ειδικού τεχνικούς επιστημονικού προσωπικού.
3. Στους υπάλληλους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ να γίνουν λέκτορες (αυτό καταργήθηκε μετά από σειρά αντιδράσεων).
Το Μάιο του 2017 η κα Μπαζιάνα μετατάσσεται ως διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ και τη Μεγάλη Δευτέρα με το ΦΕΚ 1225/τεύχος Β’/2-4-2018 γίνεται Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό

Τι έλεγε το Σεπτέμβριο του 2016
Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του 2016, όπου ανέφερε ότι είχε προωθηθεί ευνοϊκή ρύθμιση για την ίδια, ήταν η αιτία να στείλει τότε η κα Μπαζιάνα επιστολή τονίζοντας πως δεν την αφορά προσωπικά.
«Στο δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» τόνιζε «δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιονδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για διαφάνεια».

Share.

Comments are closed.