Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν 71 από τους 103 πυραύλους της Δύσης στη Συρία

0

Ενώ ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία ισχυρίζονται ότι κατάφεραν ένα επιτυχές χτύπημα ακριβείας σε τρεις στόχους στη Συρία, η Μόσχα δίνει διαφορετική εικόνα για το «σφυροκόπημα» των δυτικών δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει τους 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, στην επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων που σχετίζονται με χημικά όπλα του καθεστώτος Ασαντ.
«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.
Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες, συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με τις ενέργειές τους στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό στα δημοσιεύματα των ρώσικων πρακτορείων ειδήσεων:

  • RT (Russia Today) με θέμα «Video captures Syrian missile defense weapons at base targeted in US-led air strikes», πατώντας ΕΔΩ και
  • Sputnik με θέμα «Syrian Air Defense Intercepted 71 Cruise Missiles Launched by West – Russian MoD», πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.