Έπεσε ελληνικό Mirage 2000 και αγνοείται ο πιλότος του

0

Αεροσκάφος Mirage 2000 έπεσε βορειονατολικά της Σκύρου. Ο πιλότος αγνοείται. Το αεροσκάφος επέστρεφε στη Σκύρο από αποστολή αναχαίτισης στο Αιγαίο.
Η ανακοίνωση του ΓΕΑ :
«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.
»

Έρευνα διάσωσης για τον πιλότο του Mirage 2000
Στην περιοχή, βορειοανατολικά της Σκύρου, γίνονται διαδικασίες έρευνας και διάσωσης για τον αγνοούμενο πιλότο του Mirage 2000-5 που έπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά από το νησί.

Τι ακριβώς έχει συμβεί ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το Mirage 2000-5 επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης. Το “ζευγάρι” του ανέφερε ότι έχασε ξαφνικά το Mirage 2000 .

Τουρκία: Δεν πετούσε αεροσκάφος μας στη περιοχήαπαντώντας στα “σενάρια κατάρριψης”
Από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώση του Mirage 2000-5, 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, το μυαλό πολλών πήγε στο ενδεχόμενο να ΄χει δεχτεί πυρά κατά τη διάρκεια της αποστολής αναχαίτισης στην οποία συμμετείχε. Πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Τουρκία μετέδωσε τις πρώτες διαρροές από τουρκικές πηγές. Σύμφωνα μ΄ αυτές οι Τούρκοι σπεύδουν να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο “κατάρριψης”, λέγοντας ότι “κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πέταγε στη περιοχή της πτώσης”.

Share.

Comments are closed.