SpotMini: Ο σκύλος-ρομπότ που ανοίγει πόρτες και εξυπηρετεί επισκέπτες

0

Η συλλογή ρομπότ της Boston Dynamics φαίνεται ότι υπάρχει για έναν και μόνο σκοπό: να αποδείξει ότι η εποχή των ρομποτ δεν είναι πολύ μακριά.
Η εταιρεία που εξειδικεύεται στην ρομποτική κυκλοφόρησε ένα ακόμα βίντεο που δείχνει τις νέες βελτιωμένες δυνατότητες του SpotMini, του σίγουρα χαριτωμένου σκύλου-ρομπότ.
Το βίντεο ξεκινά με ένα SpotMini να πλησιάζει μία πόρτα και να βλέπει ότι είναι κλειστή. Αντί όμως να γυρίσει και να φύγει, κάνει χώρο για τη νέα βελτιωμένη έκδοσή του που διαθέτει ένα ρομποτικό βραχίονα. Το νέο, βελτιωμένο ρομπότ αντικρίζει την πόρτα, παίρνει θέση και απλά, χωρίς να καταβάλλει καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, την ανοίγει. Στη συνέχεια και τα δύο ρομπότ βγαίνουν από το δωμάτιο.
Διαπιστώνουμε ότι τώρα έγινε ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός, τώρα το ρομπότ ξέρει πώς να ανοίξει μια πόρτα, αλλά όχι από αυτό, ξέρει ακόμα να είναι ευγενικό κρατώντας την πόρτα και επιτρέποντας σε άλλο ρομπότ να περάσει πριν από αυτό.
Όσον αφορά πάντως στην Boston Dynamics, από τη συγχώνευσή της και εν συνεχεία την αποχώρησή της από την Google, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιος είναι ο στόχος της, εκτός από το να προσπαθεί να εξελίσσει περαιτέρω τις ικανότητες των ρομπότ της. Αυτό που καταλαβαίνουμε από το βίντεο ωστόσο είναι ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ρομπότ που μπορούν να δουν τον κόσμο γύρω τους, να αναγνωρίσουν εμπόδια, και εφόσον διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία να τα ξεπεράσουν.

Δείτε βίντεο της του CNN με τον SpotMini

Share.

Comments are closed.