Μπιναλί Γιλντιρίμ: Γιατί δεν μιλάει ο Τσίπρας για τους 8 Τούρκους;

0

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις αρχές Μαρτίου στις φυλακές Αδριανούπολης μίλησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ (Başbakan Binali Yıldırım).
Ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε και πάλι στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς λέγοντας «εκείνοι έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, σκότωσαν ανθρώπους, έβλαψαν μια χώρα» ενώ στη συνέχεια μίλησε και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» ο Γιλντιρίμ επέκρινε τον Έλληνα ομόλογο του επειδή ζητά να απελευθερώσει η Άγκυρα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο τον Μάρτιο, την ώρα που η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών.
«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ για τους Δημήτρη Κούκλατζη και Αγγελο Μητρετώδη.

Ταύτιση Γιλντιρίμ με τον Ερντογάν
Υπενθυμίζουμε ότι και ο Ερντογάν είχε προσπαθήσει να ταυτίσει τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.
«Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με την έκδοση των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα» είχε πει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε τη συνέντευξη του Binali Yıldırım στην τούρκικη εφημερίδα Yeni Safak με τίτλο «Başbakan Yıldırım, İran üzerinden Türkiye’ye gelen göçmenler için Iğdır’da bir kamp inşa edileceğini söyledi.» και ειδικότερα στο τμήμα με τίτλο ÇİPRAS’A TEPKİ, στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.