Χαμηλή πτήση τουρκικού F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι με «στόχο» Το ελικόπτερο του διοικητή της ΑΣΔΕΝ 

0

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί χαμηλή πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι.
Το τουρκικό F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών ώρα 10:55 και στις 10:56 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από το νησί του Αιγαίου, πετώντας στα 3.200 πόδια (περίπου 975 μέτρα). Βγήκε από το FIR Aθηνών στις 11:10.
Όπως αποδείχτηκε το τουρκικό F-16 που πέταξε πάνω από  Φαρμακονήσι είχε «στόχο» το ελικόπτερο του διοικητή της ΑΣΔΕΝ
Η πτήση του τούρκικου F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι δεν ήταν τυχαία. Οι Τούρκοι έστειλαν το F-16, την ώρα που στη περιοχή πετούσε ελικόπτερο που μετέφερε τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νίκο Μανωλάκο, στο Φαρμακονήσι και σ’ άλλα νησιά της περιοχής. Ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ επισκέπτεται το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτές τις μονάδες για τα καθιερωμένα χρόνια πολλά για το Πάσχα.
Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, υποστηρίζοντας τη σαθρή θεωρία των γκρίζων ζωνών. Αυτός είναι και ο λόγος των υπερπτήσεων όταν ανακαλύπτουν ότι κάποιος Έλληνας στρατιωτικός ή πολιτικός βρίσκεται στη περιοχή.
Οι επισκέψεις του διοικητή της ΑΣΔΕΝ έγιναν βέβαια κανονικά, παρά τις προσπάθειες παρενόχλησης του ελικοπτέρου του, οι οποίες απέβησαν τελικά άκαρπες μιας και ο Τούρκος αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Share.

Comments are closed.