Τζέφρι Πάιατ: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους

0

Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ θα έρθουν αντιμέτωπες με αναταράξεις μέσα στους επόμενους δύο μήνες λόγω της επανεκλογής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δήλωσε στο Vice ο κ. Πάιατ, αμέσως μετά τον τερματισμό του 41ου ποδηλατικού γύρου που ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στα Καλάβρυτα.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και 30 μέρες σε φυλακή της Αδριανούπολης. Συγκεκριμένα, είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι δύο στρατιωτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις οικογένειές τους, «αυτή η δουλειά μου έμαθε πριν από καιρό να μην κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι συμφέρον, τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα να υπάρξει μια σταθερή, ομαλή συνεργατική σχέση μεταξύ των δυο χωρών.
Δείτε τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο Vice και ιδιαίτερα μετά το (09:15) πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.