Μας τελείωσε ο κ. Στάθης Μαρίνος από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΦΚΑ

0

Δεν πρόκαμε επαναληφθεί η ψηφοφορία για την έγκριση του διορισμού του Στάθη Μαρίνου για την προεδρία του ΕΦΚΑ και ο ίδιος αναγκάστηκε να καταθέσει τα στην επιτροπή την παραίτηση του.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα της εμπλοκής που προέκυψε χθες στην αρμόδια επιτροπή λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης πλειοψηφίας έπειτα από τις καταγγελίες της ΝΔ και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος του ζήτησε να παραιτηθεί.
Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθές μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.
Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».
Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καμμένος εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ είπε λίγο πριν τη συνεδρίαση για τη ψηφοφορία ότι θα ψηφίσει αρνητικά, παρότι χθες το κόμμα του με τον Γιώργο Λαζαρίδη είχε ψηφίσει θετικά.

Ας δούμε μερικές ημερομηνίες και κάποιες «περίεργες» συμπτώσεις του παραλίγο διοικητή του ΕΦΚΑ

  • Ο Ευστάθιος Μαρίνος διορίζεται χωρίς διαγωνισμό στη Βουλή (30/6/2015) ως Τεχνικός Σύμβουλος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λαμβάνοντας 16.842€ για 6 μήνες, δηλαδή 2.807€ το μήνα.
  • Αμέσως μετά αποχωρεί από το κοινοβούλιο και διορίζεται στην ΗΔΙΚΑ, ως ειδικός συνεργάτης σε θέματα Πληροφορικής στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο μισθός του. Η σύμβασή του είναι 6μηνη και ανανεώνεται διαδοχικά 4 φορές.
  • Επιπλέον του μισθού του, φροντίζει ο ίδιος να εντάξει τον εαυτό του σε έργα, από τα οποία λαμβάνει extra αμοιβές όπως:
  • «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του ψηφιακού πυλώνα του εθνικού μηχανισμού – συγκρότηση γεωπληροφοριακού συστήματος» από το οποίο θα λάβει 7.316,04€ 
  • «Ανάπτυξη και παραγωγική λειτουργία του Πληροφοριακού συστήματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» από το οποίο θα λάβει 37.067,94€ 
  • Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για τις ανωτέρω αναθέσεις έγιναν την ίδια μέρα (27/12/2017), τις 3 εργάσιμες που μεσολαβούσαν ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. 
  • Ο κ. Μαρίνος προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και στις 28/3 πέρασε από ακρόαση σε επιτροπή της Βουλής. 
  • Όπως ο ίδιος ομολόγησε, μία μόλις μέρα πριν, μεταβίβασε την εταιρεία του (SafeCape Software Solutions) στον συνάδελφό του και εργαζόμενο στην εταιρεία του Καρκαλή Γεώργιο, αποφεύγοντας να απαντήσει με ποιο τίμημα, κατά τη διάρκεια της ακρόασης.
  • Από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπουμε ότι η ΗΔΙΚΑ –στην οποία ο κ. Μαρίνος εργάζεται ως σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα Πληροφορικής– έδωσε με απ’ ευθείας ανάθεση στον Γ. Καρκαλή (ο οποίος φαίνεται να εργάζεται για την SafeCape, την εταιρεία του Μαρίνου) δύο έργα αξίας (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 13.020€ και 24.800€ αντίστοιχα.
  • Η σύμβαση μίσθωσης για το έργο των 13.020€ υπογράφεται ψηφιακά στις 12/12/2017 και η έγκριση για την πληρωμή του μόλις 2 εβδομάδες μετά, στις 27/12/2017. Επιπλέον, το τελευταίο έργο των 24.800€, η ΗΔΙΚΑ το έδωσε στον κ. Καρκαλή της SafeCape του Μαρίνου στις 26/3.
  • Μία σύντομη ματιά στις ημερομηνίες:
  • 26 Μαρτίου: Η ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο Πληροφορικής τον κ. Μαρίνο, δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση έργο 24.800€ στον Καρκαλή
  • 27 Μαρτίου: Ο κ. Μαρίνος μεταβιβάζει την εταιρεία του στον κ. Καρκαλή
  • 28 Μαρτίου: Ο κ. Μαρίνος περνάει από ακρόαση στη Βουλή για να αναλάβει Διοικητής στον ΕΦΚΑ με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς τι να πούμε… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Share.

Comments are closed.