Θύελλα με τον Κατσίκη για τα περί «ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους»

0

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Κατσίκη, ότι «η ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα μπορούσε να αποτελέσει λύση».
«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση», υποστήριξε λίγη ώρα αργότερα το στέλεχος των ΑΝΕΛ, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του.

Δημήτρης Παπαδημούλης
«Διαφωνώ πλήρως, ο κ. Κατσίκης είναι εντελώς αναρμόδιος, το θέμα το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση και το χειρίζεται καλά. Στο θέμα αυτό επιβάλλεται σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία. Το χειρίζεται η ηγεσία του ελληνικού στρατεύματος και δεν χρειάζεται διάφοροι, εντελώς αναρμόδιοι, να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν. Γραμμή ανταλλαγής θα μπορούσε να προβάλει ο Ερντογάν. Είναι αδιανόητο να ακούγεται από ελληνικά χείλη τέτοια άποψη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm 97,8.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ από τη ΝΔ
Από την ίδια συχνότητα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε: «Την άκουσα και ανατρίχιασα. Πέραν του γεγονότος ότι μίλησε για μία, υποτίθεται, προσωπική του άποψη, ξεχνάει ότι είναι κυβερνητικός βουλευτής, εγώ θα περίμενα να έχει διαγραφεί, αυτή τη στιγμή, στο δικό μου το κόμμα αν συνέβαινε από έναν βουλευτή θα είχε διαγραφεί και δικαίως διότι εδώ μιλάμε για μία υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και όλα όσα λέμε μεταφράζονται και τα λαμβάνουν υπόψη τους και οι ξένοι σε όλον τον πλανήτη, αλλά θα σας πω και το άλλο επικίνδυνο που επιχείρησε ο συγκεκριμένος βουλευτής. Ταύτισε τη δικαιοσύνη της χώρας μας με την τουρκική».

Οργή Δ. Καμμένου: Να ζητήσει συγγνώμη και από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων
Η πρωτοφανής δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, προκάλεσε και εμφύλια πυρά με τον Δημήτρη Καμμένο να τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.
«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι “προϊόν ανταλλαγής”… Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Είναι αυθαίρετη και λάθος η δήλωσή του. Η άποψη του Κατσίκη είναι προσωπική, και καλό είναι όταν είμαστε πολιτικοί να μην εκφράζουμε προσωπικές απόψεις», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη σοβαρότητα να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών
«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Και προσθέτει: «Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης». 
«Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Θεοδωράκης: Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί «ανταλλαγής»
«Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί “ανταλλαγής” προσφέρουν κακές υπηρεσίες» τόνισε ο  επικεφαλής του Ποταμιού.
«πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί 
Ο Παύλος Χρηστίδης σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση του Κώστα Κατσίκη σχετικά με ενδεχόμενο ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
«Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Αν δεν λειτουργεί ως «λαγός», στρώνει το έδαφος στις επιδιώξεις Ερντογάν
«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”…», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος
 «To χτεσινό παραλήρημα μεγαλείου του Πάνου Βλαμμένου απέφερε καρπούς συντομότερα από όσο περιμέναμε. Ο εικονιζόμενος βουλευτής των Ψεκασμένων, σεσημασμένος και από παλαιότερα μαργαριτάρια, δήλωσε ότι “είναι ανοιχτός” σε μια συζήτηση γύρω από την παράκαμψη της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου για τους οκτώ τούρκους ικέτες πολιτικού ασύλου. Κατ’ αρχάς δηλώνουμε βαθιά ανθρώπινη ανακούφιση που ο κύριος Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι “είναι ανοιχτός”, διότι αυτή ακριβώς η ζοφερή εκκρεμότητα, “είναι ανοιχτός ο Κατσίκης ή είναι κλειστός;”, ήταν και ο μοναδικός λόγος που μας απέτρεπε μέχρι στιγμής από τη σχετική συζήτηση. Κατά δεύτερον, χαιρετίζουμε την παροιμιώδη σεμνότητά του, αλλά θα τον μαλώσουμε. Από τακτ δεν μας αποκαλύπτει ότι “είναι ανοιχτός” παράλληλα και σε κάθε ανάλογη συζήτηση γύρω από την παράκαμψη του Συντάγματος. Έως πότε θα έχουμε τα τεθωρακισμένα παρκαρισμένα να σκουριάζουν και να σκονίζονται; Κρίμα από τον Θεό

Ο Απόστολος Δοξιάδης
«Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ, πτυχιούχος Νομικής σημειωτέον, δήλωσε “ανοικτός σε μια συζήτηση για την παράκαμψη της απόφασης του Αρείου Πάγου που απογορεύει την έκδοση των Οκτώ”.
Ηλίθια μηρυκαστικά το ήξερα ότι υπήρχαν. Για σαρκοβόρο πρώτη φορά ακούω.»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Ένας βουλευτής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία συζήτηση γύρω από το άθλιο σενάριο της «ανταλλαγής» των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Παρά τις σταδιακές «διορθωτικές» δηλώσεις, το γεγονός συντελέσθηκε. Σε πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις αντιλήψεις και επιδεικνύουν τέτοια ανευθυνότητα στηρίζεται η κυβέρνηση. Αυτό είναι το βαθύτερο πρόβλημα

Share.

Comments are closed.