Εισηγείται Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο o Xούμπελ

0

Ολοταχώς προς τον γκρεμό του Grexit οδεύει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα λάθη και παραλήψεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και την εξόφθαλμη προσπάθεια από τη μεριά των υπευθύνων του ποδοσφαίρου να προστατεύσουν την ομάδα του ΠΑΟΚ, για δικούς τους λόγους
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, με επίσημο έγγραφο εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος, αλλά και χωρίς εξαίρεση για τις εθνικές ομάδες, κάτι που θα είναι καταστροφικό γενικότερα για τη χώρα σε επίπεδο ποδοσφαίρου. 
Ο κ. Χούμπελ, που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που του έδωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος στη συνάντησή τους στην Αυστρία, κάνει αναφορά:

  • στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη φέροντας όπλο στο ντέρμπι της Τούμπας
  • στο «λουκέτο» στο πρωτάθλημα,
  • στη διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA,
  • στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν να τελεσιδικήσουν,
  • στην πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στον αγωνιστικό χώρο και
  • στις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν.

«Η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 
Το μόνο… παρήγορο είναι πως η εισήγηση Χούμπελ δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, κάτι που θα συνεπαγόταν αποφάσεις με άμεση ισχύ, αλλά στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το Μάιο ή και τον Ιούνιο. Συνεπώς δίνεται λίγος χρόνος για να γίνουν αλλαγές, αλλά με τα περιθώρια πλέον να είναι στενά. 

Share.

Comments are closed.