Γαλλία: Σε δίκη παραπέμπεται ο Νικολά Σαρκοζί

0

Την παραπομπή του Νικολά Σαρκοζί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισαν οι δικαστές, σήμερα την Πέμπτη, μετά την 48ωρη κράτηση και ανάκρισή του πριν από μερικές ημέρες.
Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, όπως μεταδίδει η Le Monde. Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Σαρκοζί αφορά την φερόμενη ως προσπάθειά του να αποσπάσει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για την υπόθεση πολιτικής χρηματοδότησης από την Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της L’ Oreal.
Ο Νικολά Σαρκοζί ήταν υπό κράτηση προ ημερών και ανακρινόταν για δύο ημέρες σχετικά με την φερόμενη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας του 2007 από το καθεστώς του τότε Λίβυου δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.
Κάθε σύγκριση με τα ελλαδικά τεκταινόμενα είναι άστοχη
Φυσικά και δεν υπάρχει καμιά ομοιότητα με τα εδώ τεκταινόμενα, μιας και απ’ ότι φαίνεται κανένας δεν είναι διατεθειμένος να καταργήσει το άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε  και οι δικοί πολιτικοί να παραπέμπονται στο φυσικό δικαστή, όπως στη Γαλλία. Να υποθέσουμε ότι δεν τους βολεύει… μπορεί… αν και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε!

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Monde με τιτλο «Affaire des écoutes : ce qui est reproché à Nicolas Sarkozy» στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.