Σκυταλοδρομία με δικογραφίες… για έναν «πολιτικό αντίπαλο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

0

Είναι τυχαίο; Μάλλον δεν! Ακόμα κι αν δεν είναι τυχαίο σίγουρα είναι άξιο παρατήρησης, διότι πώς να ερμηνεύσει κανείς με το που ολοκληρώνεται μια «δικογραφία» σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αμέσως ανοίγει μια άλλη.
Αυτή η ιστορία μια σαν τις ρώσικες  ματριόσκες, που μέσα στη μια κρύβεται η επόμενη. Το αξιοπερίεργος είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μέχρι να εμπλακεί με την ομάδα των Ερυθρόλευκων δεν είχε περάσει ούτε από έξω από τα Δικαστήρια και τώρα η μια δικογραφία διαδέχεται την επόμενη.
Αυτό νομίζουμε ότι συμβαίνει γιατί η σημερινή Κυβέρνηση έχει με διάφορους τρόπους φροντίσει να τοποθετήσει την ομάδα του Ολυμπιακού  ψηλά στη λίστα με τους «πολιτικούς εχθρούς της», όπως επιβεβαίωσε το Σάββατο ο Υφυπουργός αθλητισμού.
«Τα κίνητρα του Ολυμπιακού είναι περισσότερο πολιτικά, και λιγότερα αθλητικά» είπε στο Skysports. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιον σχολιασμό η δήλωση αυτή μιας και πρόκειται για μια ακόμη αποτυχημένη «ερμηνεία» ενός Υφυπουργού που προσδοκά πολιτικά οφέλη. Σημασία όμως έχει πως αξιολογεί ένας κορυφαίος πολιτικός εκπρόσωπος, την σχέση της Κυβέρνησης με την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Πως καταλαβαίνει την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές και αναπόφευκτα πως λειτουργεί με βάση αυτή.

Ας δούμε όμως τι έχει προηγηθεί:

  • το μεσαίο δάχτυλο του Υπουργού Καμμένου και οι απειλές για «βραχιολάκια», πριν καν φτάσει αξημέρωτα να τηλεφωνεί σε ισοβίτες.
  • εκείνο το περίφημο «εγκληματική ομάδα» στην ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. που ας μην λησμονούμε ότι συγκυβερνά αυτόν τον τόπο.
  • ο γραφικός –αλλά και πρώην υφυπουργός- Ζουράρις με τα χυδαία συνθήματα του για τον Ολυμπιακό.
  • η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Βερναρδάκη για τον ύμνο του Ολυμπιακού και η μετατροπή του σε «ύμνο του Μαρινάκη, η τυπικότατη περίπτωση σε μια ΠΑΕ μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες, οριζόντιες και μη».
  • η εμπλοκή Κοντονή ειδικά σε αυτή την ιστορία με την «εγκληματική» στον καιρό που ήταν εκείνος Υφυπουργός αθλητισμού.

Και μόνο τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η σχέση της Κυβέρνησης με τη συγκριμένη ομάδα είναι εχθρική και, δυστυχώς γι’ αυτούς, την αντιλαμβάνονται ως πολιτικό τους εχθρό!
Σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε από τον Άρειο Πάγο, που επί της ουσίας έκρινε ως απαράδεκτη την παραπομπή του και κατέπεσε οριστικά και αμετάκλητα το αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης». Όμως αυτή η δικαίωση είναι στην πράξη τυπική και όχι ουσιαστική.
Με δεδομένο ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ούτε η φθορά που προκλήθηκε στην εικόνα – του ίδιου αλλά και του Ολυμπιακού – δεν διορθώνεται απ’ όσα μεσολάβησαν, διαπιστώνουμε ότι η λάσπη όπως επιθυμούσαν κάποιοι έμεινε. Οι κατηγορίες, η διαπόμπευση, οι προσβολές, τα… λαϊκά και τηλεοπτικά δικαστήρια, η διαμόρφωση σε επίπεδο παραποίησης της κοινής γνώμης δεν διαγράφονται. Παραμένουν εκεί, έστω και αν τις τελευταίες ώρες σφυρίζουν αδιάφορα για τα πραγματικά γεγονότα. Την δουλειά τους, την έκαναν και μάλιστα πολύ καλά όπως αποδείχθηκε. Σε σημείο που σήμερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο να απολαμβάνει τα «προνόμια» της Εξυγίανσης που επί της ουσίας κατασκευάστηκε πάνω στο μυθιστόρημα που κάποιοι μετέτρεψαν σε δικογραφία.
«Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ “μητρώο” για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις. Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο στο οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει λέγοντας τερατώδη ψέματα. Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» δήλωσε ξημερώματα Σαββάτου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας για την τελευταία δίωξη που αντιμετωπίζει. Τα λόγια του έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα. Πόσο δε μάλλον ο επίλογος της τοποθέτησης του. Εκείνο το «Ας είναι βέβαιοι οι σκευωροί ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, να συνθηκολογήσω και να υποκύψω, όπως νομίζουν και επιδιώκουν».

Από την Παρασκευή είναι γνωστό ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται… Είδομεν!!!!

Share.

Comments are closed.