Πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής στη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά

0

Πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής είναι τα δύο άτομα που αναγνωρίστηκαν ως δράστες της αιματηρής επίθεσης στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά την 25η Φεβρουαρίου. Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που υπεβλήθη προ ημερών στον εισαγγελέα. Ο ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από τα θύματα της επίθεσης, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.
Η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων, ανάμεσα στα οποία η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Η δικηγόρος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτύπημα με σιδερολοστό, ενώ άλλοι δύο νεαροί υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ήταν 8 με 10 άτομα και τη στιγμή του «ντου» εκτόξευαν ύβρεις και απειλές κατά όσων βρίσκονταν στο στέκι λέγοντάς τους «θα σας κάψουμε» και «δεν χωράτε στον Πειραιά». Δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους είχε φωνάξει «τέλος χρόνου» και αμέσως μετά οι δράστες είχαν αποχωρήσει φωνάζοντας «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».
Το ίδιο βράδυ, η Χρυσή Αυγή είχε διαψεύσει την εμπλοκή της στην επίθεση, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία λάσπης εναντίον του κινήματος», ενώ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη μεγάλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη επεσήμαιναν ότι το «ντου» στη «Φαβέλα» είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνο του 2008 στο στέκι «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, για το οποίο καταδικάστηκαν αμετάκλητα δύο υποστηρικτές του κόμματος.

Share.

Comments are closed.