Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook απολογείται μέσω CNN.

0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.
Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο Ζούκερμπεργκ επισήμανε, με μια ανάρτησή του στο Facebook, ότι η εταιρεία «έκανε λάθη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε». Λίγες ώρες αργότερα έδωσε συνέντευξη στο CNN, στην οποία έκανε λόγο για «παραβίαση της εμπιστοσύνης». Οι επικριτές του λένε ότι δεν αρκεί αυτή η ομολογία και η δήλωση μεταμέλειας, υποστηρίζοντας ότι ήρθαν μετά την ασφυκτική πίεση που ασκήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα.
Ταυτόχρονα, ενισχύεται η εντύπωση ότι αυτή τη φορά ξεπεράστηκαν όλα τα όρια και η συζήτηση περί προσωπικών δεδομένων φουντώνει σε διεθνές επίπεδο. Το ερώτημα είναι, εάν θα αλλάξει σύντομα κάτι στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Facebook και συνολικά τα social media, ή θα αποδεχθούμε πως η τεχνολογία θα καθορίσει από μόνη της το πλαίσιο της ψηφιακής μας συνύπαρξης…

Δείτε τη συνέντευξη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο CNN με ελληνικούς υπότιτλους

Share.

Comments are closed.