Σπύρος Λυκούδης: Ενιαίος φορέας …μετά τις εκλογές

0

Τι εστί … μεταβατική περίοδος για τον νέο φορέα που συστάθηκε στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο, επιχείρησε να εξηγήσει ο Σπύρος Λυκούδης.
«Έχει προσδιοριστεί ότι αυτός ο χώρος θα πάει ενιαία στις εκλογές. Αυτό είναι το όριο», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως τότε ο φορέας θα είναι πολυκομματικός και μόνο μετά από αυτό το ορόσημο θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα ενιαίο κόμμα και στη λειτουργία του. Μιλώντας πάντως στον Αθήνα 9,84, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποια «αντιφατικά στοιχεία», αφού ενώ είναι ακόμα μία συμμαχία και όχι ένας ενιαίος φορέας, με την έννοια του ενιαίου κόμματος, παρά ταύτα διαμορφώνει πολιτικά όργανα, όπως η Κεντρική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο, η σύνθεση των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Ο ίδιος μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτή την μεταβατική φάση πρέπει να είναι συντονιστικού χαρακτήρα αυτά τα όργανα γιατί «αν έχουν πολιτικό χαρακτήρα, σημαίνει ότι είναι όργανα αποφάσεων με πλειοψηφίες και μειοψηφίες», όπως είπε. Και αν συμβαίνει αυτό, υπονόησε ότι καταργείται η αυτόνομη λειτουργία των επιμέρους κομμάτων…

Share.

Comments are closed.