Κατέρρευσε η φαντασίωση Καμμένου για τα CDS του Αντρίκου Παπανδρέου – Στο αρχείο η υπόθεση 

0

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία σχετικά με τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως CDS, μετά από οκτώ χρόνια δικαστικών ερευνών και αναμονών για αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Ελπίζω να μην τα έχετε ξεχάσει, γιατί κάποιοι πάνω σε αυτά έχτισαν πολιτικές καριέρες!
Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αρχειοθέτησε την υπόθεση που αφορούσε στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους, την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Από την πολύχρονη έρευνα την οποία ξεκίνησε το 2010 ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος οι οποίοι υποστήριζαν ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία. Με λίγα λόγια υποστήριζαν ότι υπήρχε διασύνδεση του Αντρίκου Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ακόμα, δεν διαπιστώθηκε με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.
Το 2012 ο Αριστείδης Κορέας είχε ζητήσει και αυτός την αρχειοθέτησης της υπόθεσης, κρίνοντας ότι οι καταγγελίες για τον Αντρίκο Παπανδρέου δεν στοιχειοθετούνται.
Όμως, δεν συμφώνησε ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που έδωσε παραγγελία να συνεχιστεί η έρευνα.
Κι επειδή έχουμε αρχείο δείτε τι έλεγε ο νυν Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος:

Σε Συνέντευξη για την δίκη με Παπανδρέου για CDS

Στον τότε παρουσιαστή της ΕΡΤ3 και μετέπειτα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Στην Βουλή που καταγγέλει τον Αντρίκο Παπανδρέου για τα CDS

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner