Αφρίν: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν νοσοκομείο – Τουλάχιστον 16 τα θύματα

0

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία και έπληξε το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Ερυθρά Ημισέληνος, μέλη της οποίας εργάζονται στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την αεροπορική επιδρομή.
Το νοσοκομείο ήταν το μοναδικό που συνέχιζε να λειτουργεί στην πόλη αυτή και ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο έγκυες γυναίκες
Τα τούρκικα πολεμικά αεροπλάνα έριξαν τρεις βόμβες εναντίον του νοσοκομειακού συγκροτήματος τη στιγμή που εκατοντάδες ασθενείς ήταν μέσα στο νοσοκομείο, λένε οι μάρτυρες.
Τουλάχιστον 16 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από το αεροπορικό αυτό πλήγμα, μεταξύ αυτών δύο έγκυες, διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Από τον βομβαρδισμό δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου, συμπλήρωσε. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο Σερουάν Μπέρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι πρόκειται «για το μοναδικό νοσοκομείο που συνέχιζε να λειτουργεί στην πόλη Αφρίν».

Share.

Comments are closed.