FIFA: Το Grexit δεν είναι πια τόσο μακρινό – Δεν νοείται ποδόσφαιρο με όπλα

0

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της FIFA για όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το GREXIT φαντάζει πολύ πιθανό, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA ο αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και άλλοι δύο συνεργάτες του συζήτησαν με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη το καυτό ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέλλον του μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα και το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.  
Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος της FIFA:
«Το ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ υψηλό. Είμαι συνηθισμένος να μιλάω ελεύθερα και ειλικρινά. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί υπάρχει παρερμηνεία. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν είναι εδώ για να δώσουμε εντολές στην Ελληνική Ομοσπονδία, ήρθαμε εδώ για να δώσουμε μια χείρα βοηθείας εκ μέρους της FIFA και  της UEFA. Για να συμβουλέψουμε βρισκόμαστε εδώ, για να κατευθύνουμε. Υπάρχει μια νέα διοίκηση στην ΕΠΟ που συνεργαζόμαστε για το τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Έχουμε παρατηρήσει ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ότι υπάρχει ενθουσιασμός και υπερβολή κάποιες φορές.
Υπάρχει ένας νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ γεμάτο ενέργεια να προσφέρει. Μετά από όσες φορές που έχουμε έρθει, δεν ενδιαφέρονται οι παράγοντες για το καλό του ποδοσφαίρου. Κοιτούν μεμονωμένα περιστατικά κάθε φορά. Δεν κοιτούν οι παράγοντες το καλό του ποδοσφαίρου.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης δεν αποφασίζει, δεν λαμβάνει κυρώσεις. Θα παραδώσουμε αναφορά στην FIFA για ό,τι έγινε ή δεν έγινε εδώ. Η FIFAμετά θα αποφασίσει για ενέργειες που απαιτούνται.
Ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε μετά τα όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Όσα έγιναν ήταν απαράδεκτα.
Παρακολουθούμε τα περιστατικά βίας και τιμωρίεςΠώς να έρθουν οικογένειες και παιδιά σε γήπεδα που κυκλοφορούν όπλα, επικρατούν απειλές και εκβιασμοί; Όλα αυτά είναι απαράδεκτα.
Αυτή η συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό μας οδήγησε εδώ για να κάνουμε συστάσεις για τα σωστά βήματα. Πρέπει να τα υλοποιήσει η ΕΠΟ η Super League και οι παράγοντες. Το Grexit δεν είναι πια τόσο μακρινό. Φτάσαμε σε ένα όριο…
Συναντηθήκαμε με ΕΠΟ και τον Υφυπουργό και συζητήσαμε πως μπορεί να λυθεί όλο αυτό. Η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία δεν πρόκειται να αλλάξει όπως και ο έλεγχος του ποδοσφαίρου. Απλώς εδώ υπήρξε ζήτημα με τη δημόσια ασφάλεια όλων. Για αυτό αποφασίστηκε η διακοπή. Μας υποσχέθηκαν ότι θα βρουν την κατάλληλη λύση. Δεν μπορώ να σας πω εγώ τι συζητήθηκε. Εμείς επιβλέπουμε την λειτουργία όλων των παραπάνω.
Δεν υπάρχει θέση στη βία στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρξει δήλωση-δέσμευση. Να μην βγαίνουν τα όπλα από τις θήκες. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός, όχι βία, απειλές και εκβιασμοί. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα στα γήπεδα.
Δεν βολεύει κανέναν να φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα, τα παιδιά και οι οικογένειες. Όλα αυτά βλάπτουν τους πάντες. Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Όλα αυτά κάνουν κακό στα νέα παιδιά της υπέροχης χώρας σας. Βοηθήστε μας όλοι και ο Τύπος να φύγει η βία από τα γήπεδα. Η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία, η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά του διπλανού μας. Για το καλό όλων μας. Πρέπει να υποβάλουμε μια σοβαρή αναφορά στην FIFΑ που δεν θα είναι ιδανική για τις συνθήκες εδώ. Δεν θα περιγράψουμε ουράνια τόξα… Η FIFA μετά θα αποφασίσει. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορούν να επιβληθούν για ότι έγινε. Ζητάω τη βοήθεια όλων όσων σχετίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητάμε την παρουσία μιας ΕΠΟ που θα είναι ισχυρή και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Ολοκληρώνοντας, ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ σοβαρή. Από κοινού η ΕΠΟ και η Πολιτεία πρέπει να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, δίχως να επέμβει η κυβέρνηση. Αλλά η δημόσια ασφάλεια είναι χρέος της. Πρέπει να σταματήσει η βία. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό
».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χούμελ είπε σχετικά 
Με τα μέτρα που πρότεινε:  Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να επιβάλει μέτρα. Τα προβλήματα προκλήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Είναι αρμοδιότητα της FIFA να δει κατά πόσο θα ανεχτεί την κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να προτείνω τι μέτρα πρέπει να παρθούν.
Με τις αποφάσεις των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνωνΑκόμα και να ήθελα και να ήξερα, δεν θα σας έλεγα. Εάν κριθούν ανεπαρκή, θα υπάρξει παρέμβαση.
Με τη γνώμη του για το Grexit και τη συγγνώμη του κ. Σαββίδη 
«Υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών, είναι στο χέρι του δικαστή τι θα κάνει. Η πιθανότητα του Grexit, είναι πιθανή. Δεν λέω ότι θα γίνει. Όμως αν εντέλει φτάσουν εκεί τα πράγματα, μην πει κανένας ότι δεν είχαμε κάνει αναφορά σε αυτό το ενδεχόμενο. Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;»

Share.

Comments are closed.