ΕΣΡ: «Μαύρο» στο Mega – Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία

0

Τον τερματισμό της λειτουργίας του Mega Channel αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στη σημερινή του συνεδρίαση.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη.
Το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ είναι: «πως ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές  πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017)»
«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».
Με το παραπάνω σκεπτικό τα μέλη του ΕΣΡ απέρριψαν το βασικό επιχείρημα του καναλιού ότι από τον Οκτώβριο του 2016 εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου, είναι θεματικό κανάλι, γεγονός που του εξασφαλίζει εκπομπή μέχρι την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις θεματικές άδειες.

Τι γίνεται από δω και πέρα
Από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η απόφαση στη Διαύγεια, η απόφαση τίθεται σε ισχύ. Το ΕΣΡ ενημερώνει άμεσα την ΕΕΤΤ, η οποία στη συνέχεια δίνει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.

Το Mega έχει τη δυνατότητα ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ.

Share.

Comments are closed.