Το Ποτάμι φέρνει το θέμα του ποδοσφαίρου στη Βουλή – Αντιδράσεις των κομμάτων

0

Να τεθεί επί τάπητος η επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, ζητά το Ποτάμι μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Δημήτρη Σεβαστάκη, ζητά να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στην οποία θα κληθούν ο υφυπουργός Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Χαρακτηρίζει «ζοφερά» τα γεγονότα και αναφέρει ότι η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Superleague, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, Ελληνική Αστυνομία, Αθλητικός Εισαγγελέας ή και όποιων άλλων προταθούν) θα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για μία ουσιαστική συζήτηση σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητικό χώρο.

ΝΔ: Δριμεία κριτική για τα επεισόδια στην Τούμπα
Σφοδρή κριτική
 εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΔημοκρατίαςΜαρία Σπυράκη, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με την ΑΕΚ.

«Όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μία ακόμα απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε η κ. Σπυράκη σε δήλωσή της.
Ακόμη, έκανε λόγο για γεγονότα που προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, προσθέτοντας πως η ΝΔ πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

Κίνημα Αλλαγής: Οι εικόνες των κουμπουροφόρων παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε τον πλήρη έλεγχο των νόμων και των κανονισμών στο ποδόσφαιρο, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και οδήγησαν στην επ’ αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς», αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία επικρίνεται η κυβέρνηση για «τις εξαγγελίες περί εξυγίανσης και καταπολέμησης της βίας, οι οποίες ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου».
Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές», ενώ υπογραμμίζει ότι «είναι ώρα επί τέλους να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι του κράτους και οι σχετικοί κανονισμοί. Χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη».
Επίσης, σημειώνει τη ψύχραιμη στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ και των αθλητών και των δύο ομάδων. «Αυτοί πολύ σωστά δεν ταυτίστηκαν με τις εξαλλοσύνες και την υποκίνηση βία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Οι εικόνες είναι καθρέφτης της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών
Ανακοίνωση ΕΠΊΣΗς εξέδωσε το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «οι χθεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών».
«Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές;», σημειώνει το κόμμα και διαπιστώνει:
«Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων – και της σημερινής – παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων. Γι’ αυτό και η κατάσταση, όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο».
Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει πως «η διακοπή του πρωταθλήματος, από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό».

Share.

Comments are closed.