2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε. [Φωτο]

0

Το Σάββατο 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Novotel) το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΔΗ.ΣΥ.) Εκπαιδευτικών Π. Ε..
Στις εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 σύνεδροι από όλη τη χώρα, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, μόνιμοι και αναπληρωτές, μέλη ΔΣ τοπικών Συλλόγων Π.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.) είναι η δεύτερη σε δύναμη συνδικαλιστική κίνηση στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και βάζει ως στόχο της, όπως είναι φυσικό, την άυξηση των ποσοστών της..
Στο Συνέδριο διαμορφώθηκαν οι τελικές θέσεις της ΔΗ.ΣΥ. για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης, όπως είναι: εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα (δαπάνες για την παιδεία, υπηρεσιακές μεταβολές, προσχολική εκπαίδευση, ειδική αγωγή), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η αυτονομία των σχολικών μονάδων, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, το νέο δίκτυο δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, οι τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα,  οι προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών και η κινητικότητα, τα ευρύτερα δημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα κ.α.
Πραγματοποιήθηκε, επίσης, μια  κριτική αποτίμηση  της εκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2018), ενώ αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και τοποθετήσεις για τη σημερινή πραγματικότητα και τις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του συνεδρίου υπήρξε η παρουσία πληθώρας στελεχών του παρελθόντος, συνταξιούχων σήμερα, που υπηρέτησαν από σημαντικές συνδικαλιστικές θέσεις τον κλάδο. Μεταξύ των άλλων είδαμε τους:  τους προέδρους της ΔΟΕ (1982 – 1985) Μενέλαο Παπαχρήστο,  (986 – 1990) Χριστόφορος Κορυφίδη, (1993 – 1995) Καλύβα Χαράλαμπο, (1997 – 2001) Χρήστου Χρήστο, (2011 – 2013) Μαντά Κομνηνό, τον Γεν. Γραμματέα ΔΟΕ (1986 – 1990) Κακαβάκη Κώστα, τον Αντιπρόεδρος-Οργανωτικός Γραμματέας, Κουμανζέλη Παναγιώτη, τον πρώην πρόεδρο τη ΑΔΕΔΥ Τσικρικά Κώστα, τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ Τσιτσάνη Λάμπρο, Θανάσης Ράπτης και αρκετά άλλα στελέχη που κόσμησαν τις τάξεις την παράταξης με τους ανιδιοτελής αγώνες τους κατά το παρελθόν.

Θα ακολουθήσει πλήρες φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το συνέδριο

Share.

Comments are closed.