Κόντρα μεταξύ Γεννηματά – Θεοδωράκη για τη συνάντησή του με Τσίπρα

0

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού μετά από πρόταση νόμου του τελευταίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Φώφης Γεννηματά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ενδοκομματική αναστάτωση στο Κίνημα Αλλαγής, που την προκάλεσε η προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη για να συζητήσουν την πρόταση νόμου του επικεφαλής του Ποταμιού για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη δεν κρύβουν την ενόχληση τους για την επιλογή του κ. Θεοδωράκη που όπως υπογραμμίζουν «για μια ακόμα φορά κινείται αυτόνομα παραγνωρίζοντας ότι συμμετέχει σε ένα ευρύτερο σχήμα». Τονίζουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει κάθε δικαίωμα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορεί η κυρία Γεννηματά να μαθαίνει τη συνάντηση αυτή από τα ΜΜΕ. Η κυρία Γεννηματά αντέδρασε με μια δήλωση που οι συνεργάτες της τη χαρακτηρίζουν «τροχιοδεικτική» και καλείται να βάλει κανόνες. Δέχεται άλλωστε την κριτική ότι και με δική της ευθύνη «ενώ υπήρξε ψηφοφορία για ένα αρχηγό στην πορεία προέκυψαν άλλοι πέντε».λένε μεταδίδεται ότι «η κυρία Γεννηματά δεν επιθυμεί τη σύγκρουση» και σημειώνουν με νόημα «ο Σταύρος πρέπει να αποφασίσει αν θα πάμε μαζί ή όχι». Λένε επίσης ότι δεν μπορούμε να εμφανιζόμαστε με το ένα πόδι μέσα και το άλλο πόδι έξω από το εγχείρημα. Εκείνο όμως που τρομάζει είναι το σενάριο που θέλει τον κ. Θεοδωράκη να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως το κλίμα είναι βαρύ για τον επικεφαλής του Ποταμιού.
Η στάση του Ποταμιού
Η Σεβαστουπόλεως κρατά προσεχτικούς και χαμηλούς τόνους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, απάντησε στις αιτιάσεις της Φώφης Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι «οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν» έχοντας ως στόχο «τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων». Συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, υπογραμμίζουν ότι η συνάντηση της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό αφορά μόνο τα εθνικά θέματα, όπως έχουμε ήδη γράψει, δεν υπάρχει στην ατζέντα και δεν πρόκειται να συζητηθεί, σημειώνουν, κανένα άλλο θέμα. Παράλληλα απορρίπτουν τα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας στη θέση του κ. Θεοδωράκη ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργαζόμαστε.

Όλα στο Πολιτικό Συμβούλιο
Πάντως όλα θα ξεκαθαριστούν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Εκεί θα φανεί, αν αυτή η αντιπαράθεση αποτελεί μια παρένθεση ή ανοίγει τον κύκλο άλλων, απρόβλεπτων εξελίξεων, στο Κίνημα Αλλαγής.

Share.

Comments are closed.