Καμμένος στη Liberation: Πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία η Ελλάδα

0

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανεβάζει τους τόνους  για ακόμη μια φορά με δηλώσεις του σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, όπου προειδοποιεί πως «η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία».
«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», επισημαίνει με νόημα ο κ. Καμμένος.
Σχολιάζοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξης, το «μπλόκο» των Τούρκων στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εκφράζει την άποψη ότι η Τουρκία θα ήθελε να συμπεριφερθεί στο θέμα, αλλά και στο Αιγαίο όπως στη Συρία και το Ιράκ.
«Όμως η Κύπρος και η Ελλάδα δεν είναι χώρες της Μέσης Ανατολής. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και απαιτούμε από την Τουρκία να κάνει το ίδιο είτε πρόκειται για θέματα που άπτονται του δικαίου της θαλάσσης ή του δικαίου σε θέματα ενέργειας. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο Κύπρο και Τουρκία αλλά και όλες τις χώρες των οποίων οι εταιρείες ενέργειας έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Κύπρο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, δηλαδή τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και το Ισραήλ. Έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους», συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομ
ασίας των Σκοπίων δηλώνει: «Η χρήση ή μη του όρου “Μακεδονία” δεν είναι θέμα ελληνικού εγωϊσμού αλλά ιστορικής αλήθειας και του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στο προσχέδιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος που συνέταξε ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν το 2004, στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασίζεται στον ελληνικό. Κι αυτό παραπέμπει στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βασιλιά της Μακεδονίας, ο οποίος μιλούσε ελληνικά και όχι σε κάποιον Μεγάλο Αλέξανδρο βασιλιά των Σλάβων. Ο όρος “Μακεδονία” δεν χρησιμοποιήθηκε παρά μόνο επί Τίτο ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια Μακεδονία του Αιγαίου. Υπάρχουν σύμβολα που πρέπει να πάψουν να χρησιμοποιούνται».

Διαβάστε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Fabien Perrier της γαλλικής εφημερίδας Liberation με τίτλο «La Grèce est très près d’un accident mortel avec la Turquie» στα γαλλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.