Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: καταδικάζουμε τη χρήση ωμής βίας κατά των εκπαιδευτικών στηρίζουμε τον αγώνα τους

0

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν δυναμικά στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση ώστε να μπει τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια σε εφαρμογή των μνημονίων.
Στο Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί – μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι, με την επίδειξη  αυταρχισμού και καταστολής. Τα Μ.Α.Τ. δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μας φοβίζει. Οι εκπαιδευτικοί δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα. Καταδικάζουμε τη βία της αστυνομίας και τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη για την καταστολή σε βάρος των εκπαιδευτικών.
Η κινητοποίηση της Παρασκευής αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Τα αιτήματα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι αιτήματα που αφορούν όλο το Δημόσιο. Συνδέονται άμεσα με την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων κυβέρνησης – ΟΟΣΑ που συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας.
Η νίκη αυτού του αγώνα μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να σπάσει ο αποκλεισμός προσλήψεων στην εκπαίδευση και αλλού που έχουν επιβάλει τα Μνημόνια και η πολιτική συρρίκνωσης του δημοσίου και των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών όλων των Μνημονιακών κυβερνήσεων και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να στηρίζει τον δυναμικό αγώνα των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών που είναι σε εξέλιξη για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υλοποιεί το Υπουργείου  Παιδείας σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι «θεσμοί» και ο Ο.Ο.Σ.Α.

Share.

Comments are closed.