Αντιδράσεις για την επιλογή του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού

0

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης τοποθέτησε στη θέση του Παναγιώτη Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή τον Συριζαίο γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Δεν θα μείνει γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών!!
Τελικά δεν θα παραμείνει γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών, ο νέος συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ελέγχει τον εαυτό του» δήλωσε αστειευόμενος.  

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Η τοποθέτηση του κ. Κουτεντάκη προκάλεσε πάντως αντιδράσεις τόσο από την ΝΔ όσο και από την ΔΗΣΥ.
Η κυρία Σπυράκη χαρακτήρισε τον διορισμό του «φωτογραφικό» και υπογράμμισε ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά προανήγγειλε ότι θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επόμενη των εκλογών.
Ένταση υπήρξε και κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώρου αποχώρησε με την αιτιολογία ότι η διαδικασία «πάσχει». Ανέφερε ότι τα μέλη της επιτροπής δεν είδαν τα βιογραφικά των άλλων υποψηφίων (συνολικά δέκα) ενώ όπως είπε και το βιογραφικό του κ. Κουμεντάκη ήταν μικρό και με αντιφατικά στοιχεία. Ζήτησε αναβολή της διαδικασίας ώστε να υπάρξει ενημέρωση.
«Δεν είναι μια διαδικασία που προβλέπει την ακρόαση και την μοριοδότηση. Τα βιογραφικά κατατέθηκαν και ο Πρόεδρος της Βουλής διαμορφώνει την πρόταση» υπογράμμισε εμφστικά ο κ. Βούτσης και διευκρίνισε ότι για να αλλάξει η διαδικασία πρέπει να τροποποιηθεί ο Κανονισμός της Βουλής.
Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ αφού εξέφρασε την κατάπληξη του, δεν διέψευσε ότι η επιλογή του νέου επικεφαλής του γραφείου βασίστηκε και σε πολιτικά κριτήρια.
«Δεν θέλουμε απολιτικούς. Είμαι πολύ ευθύς» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο κ. Κουτεντάκης είναι έμπειρος, νέος και έχει πολλά προσόντα.

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή
Η ουσία αυτής της αλλαγής έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Λιαργκόβας ήταν ένας πραγματικά ανεξάρτητος και πολύτιμος οικονομικός θεσμός, κάτι που δεν ικανοποιούσε την κυβέρνηση και για αυτό με την αλλαγή που έκαναν ουσιαστικά  θα μετατρέψουν το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων, σε παράρτημα των non papers του Μαξίμου.

Για του λόγου το αληθές:

 

Share.

Comments are closed.