Με… «ταχυδακτυλουργικά κόλπα» πάει τελικά στον Κορυδαλλό Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

0

Αφού έγινε μπάχαλο η Ερμού, αφού μέρα μεσημέρι οι «λεβέντες» τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην Πατησίων και τόσα άλλα χωρίς να ανοίξει μύτη, τώρα έρχεται το υπουργείο Δικαιοσύνης  με την τακτική του τακτική του… στρίβειν δια του αρραβώνος να υλοποιήσει την επιθυμία των μπαχαλάκηδων και να γίνει η μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου, κατηγορουμένου για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, στον Κορυδαλλό.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο περίφημος κ. Κοντονής, προκειμένου να μην εμφανιστεί ότι υποκύπτει στις πιέσεις όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα έκανε τα δικά του… «ταχυδακτυλουργικά» ενέταξε την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος των μπαχαλάκηδων που έσπασαν την Αθήνα, αλλά ως μια μεταγωγή στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, δηλαδή της μετατροπής της σε φυλακή υποδίκων.
Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού 52 κατάδικοι και θα μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι. Ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου ο οποίος αναμένεται να μεταχθεί στις 10 Απριλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης:
«Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου

Εδώ αρχίζουν τα γέλια
Πράγματι εδώ αρχίζουν τα γέλια διότι στο άκουσμα της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχολίαζαν σκωπτικά: «Δηλαδή θα μεταταγούν από τις φυλακές Κορυδαλλού οι καταδικασμένοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς; Αυτοί που τώρα κρατούν την φυλακή και το περασμένο Σάββατο την κατέλαβαν μέσα σε τρία λεπτά; Μένει να δούμε πως θα γίνει αυτό….»  Τόσο απλά, αλλά και τόσο επικίνδυνα για τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας!

Share.

Comments are closed.