Ι. Π. Μεσολογγίου: Παρουσιάστηκαν η αφίσα και το πρόγραμμα των φετινών Εορτών Εξόδου

0

Η αφίσα και το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου 2018 παρουσιάστηκαν στο χώρο της Πινακοθήκης του Δήμου Μεσολογγίου από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, τον Πρόεδρο Δημήτρη Μπουσμπουρέλη και την Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν φέτος από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι τιμώμενη πόλη στις φετινές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25η Μαρτίου, ενώ στο Μεσολόγγι ξεκινούν από τις 17 Μαρτίου.

Η αφίσα των Εορτών Εξόδου 2018
Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου Σπυρίδων Χολέβας, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όπου ως αφίσα των Εορτών Εξόδου 2018 είναι η δημιουργία του κ. Κωνσταντίνου Αβασκαντήρα και της κυρίας Άννας Μανθάτη, οι οποίοι ακολούθως έκαναν την θεματική παρουσίαση.

Το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου 2018
Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κυρία Σοφία Λαναρά. Οι Εορτές Εξόδου ξεκινούν το Σάββατο 17 Μαρτίου και κορυφώνονται την Κυριακή 1 Απριλίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου.

Για πρώτη φορά, οι ομογενείς της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχει ανακηρύξει το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ως Τιμώμενο στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Τάμπα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δήμου θα μεταβούν στις ΗΠΑ την 15η Μαρτίου, όπου θα συμμετέχουν στην παρέλαση.
Στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου ξεκινούν το Σάββατο 17 Μαρτίου από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του συμπολίτη μας και πρόσφατα βραβευμένου με το «Χρυσό κλειδί» της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Αλιάγα. Η έκθεση έχει θέμα «Η δοκιμασία του χρόνου» και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο εξωτερικό.
Τιμώμενος Δήμος, θα είναι ο Δήμος Μόρφου ενώ Τιμώμενη χώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περισσότεροι από 170 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην Πομπή του Σαββάτου 31 Μαρτίου και της Κυριακής 1 Απριλίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σε μορφή PDF

Share.

Comments are closed.