Αγρίνιο: Ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις Δέδε από το Δήμο – Καταγγελίες για ολιγωρία και έλλειψη ενημέρωσης από αντιπολίτευση

0

Σύσκεψη έλαβε χώρα στο Ζευγαράκι Αιτωλοακαρνανίας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά και του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου. Αμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών επισκέφθηκε το Κεράσοβο, την Συκιά και τα Κλεισορέματα όπου είχε την ευκαιρία να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά με την περιοδεία του κ. Δέδε και τις ανακοινώσεις του: «Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες άκουσαν με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους καθώς επίσης και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή. Οι σημερινές δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης προκειμένου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να φθάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν πλέον με τον φόβο των πλημμυρών. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και ο καθαρισμός των αγροτεμαχίων με γοργούς ρυθμούς όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο κ. Δέδες».

Παύλος Μασχολιός: Αντί ικανοποίησης θα ήταν καλύτερη μια συγγνώμη…
Στην αντεπίθεση βγήκε η αντιπολίτευση στο Δήμο Αγρινίου υπό τον πρώην Δήμαρχο Παύλο Μασχολιό. Με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ολιγωρία και έλλειψη ενημέρωσης των πληγέντων από τη μεριά του Δήμου Αγρινίου. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Κατ’ αρχήν πόσο ικανοποιήθηκαν οι κάτοικοι του Ζευγαρακίου φάνηκε με τις τοποθετήσεις τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μετά από τρείς ώρες συζήτηση δεν πήραν καμιά απάντηση στα καυτά προβλήματά τους.
Το πόσο θα φροντίσει ο Δήμαρχος να καταβληθούν σύντομα οι αποζημιώσεις φάνηκε απ’ το γεγονός ότι κανένας απ’ τον Δήμο δεν ενημέρωσε τους δικαιούχους, 3 μήνες τώρα, ότι πρέπει να κάνουν αίτηση για να πάρουν αποζημίωση, με αποτέλεσμα να λήξει η προθεσμία(!), να μην έχει κάνει κανείς αίτηση και να δοθεί εκ νέου δεκαπενθήμερη προθεσμία.
Και όταν βλέπει κάποιος αυτήν την τραγελαφική αντιμετώπιση στο έλασσον ζήτημα της καταβολής μιας μικρής αποζημίωσης, καταλαβαίνει πως θα αντιμετωπισθούν τα μείζονα θέματα της αποκατάστασης των ζημιών και της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων.
Άρα ο Δήμαρχος αντί να είναι ικανοποιημένος μάλλον θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε απελπιστική κατάσταση και δεν έχουν πάρει τρείς μήνες τώρα ούτε καν το ελάχιστο βοήθημα για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους.»

Share.

Comments are closed.