Γιώργος Παπανδρέου: Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή για την φαρμακευτική δαπάνη και το Σκοπιανό

0

«Βολές» κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και το Σκοπιανό.
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρέθηκε στη Βουλή, συνοδευόμενος από τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά, προκειμένου να μιλήσει στην επιτροπή της Βουλής για την κάνναβη, και μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «σκάνδαλο, αλλά και σκευωρία» την υπόθεση Novartis, ενώ έκανε λόγο για ‘λάσπη’ κατά πολιτικών προσώπων. «Θεωρώ ότι η υπόθεση Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία. Πολλές φορές οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν στοιχεία, πραγματικά και ψεύτικα, για να πλήξουν τους αντιπάλους τους», είπε, θυμίζοντας ότι «εμείς, με νόμο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, θεσπίσαμε το Δικαστικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρχει φιλτράρισμα των καταγγελιών και να αποφεύγεται η λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους».
«Την πρόνοια αυτή θα έπρεπε να την εκμεταλλευτούν σήμερα», είπε. Επί της ουσίας, πάντως, υποστήριξε ότι «το κεντρικό θέμα της υπόθεσης, είναι η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2005-2009», σημειώνοντας πως «ο κ. Καραμανλής έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες», αφού «δεν εκτόξευσε μόνο την φαρμακευτική δαπάνη, αλλά όλες τις δαπάνες του κράτους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε και να έρθουν τα μνημόνια». «Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι οι συνομωσιολογίες», είπε σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας παράλληλα αρνητικά την σημερινή στάση του κ. Καραμανλή στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ. «Το 2008 πριν το Βουκουρέστι συζητήσαμε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Καραμανλή και συμφωνήσαμε την εθνική γραμμή για το ζήτημα. Η εθνική γραμμή ήταν η σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδομία. Μάλιστα, όταν ήρθε ο τότε πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, εγώ είχα βγει και τον υποστήριξα λέγοντας ότι στηρίζω την κόκκινη γραμμή της σύνθετης ονομασίας. Ας μην υποχωρεί τώρα λοιπόν ο κ. Καραμανλής από εκείνη τη γραμμή για ψηφοθηρικούς λόγους». Ο ίδιος απέφυγε να εκτιμήσει την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην πΓΔΜ. Σε κάθε περίπτωση, επέκρινε την στάση της κυβέρνησης, που αντί συνεννόησης επιλέγει την πόλωση, ενώ κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, δήλωσε πως έχει στρατηγικό μυαλό. «Ο κ. Κοτζιάς έχει στρατηγικό μυαλό. Εγώ πάντως δεν τον είχα κάνει υπουργό», είπε…

Share.

Comments are closed.