Περιορισμένος ανασχηματισμός με τρεις εκπλήξεις

0

Περιορισμένης κλίμακας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικότερα έχουμε:

  • Το υπουργείο Οικονομίας, στη θέση του κ. Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
  • Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη θέση του κ. Μουζάλα που φεύγει από την κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.
  • Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης στη θέση του κυρίου Δημήτρη Βίτσα που μετακινείται. 
  • Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, στη θέση του αποπεμφθείσας κ. Αντωνοπούλου, αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος, πρώην ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
  • Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό την κ. Κονιόρδου, ο εξωκοινοβουλευτικός Κωνσταντίνος Στρατής

Οι αντιδράσει της αντιπολίτευσης
Αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα προκάλεσε ο ανασχηματισμός με κεντρικό σημείο σχολιασμού όλων την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση. Αναλυτικά:

ΝΔ: Σας ευχαριστούμε, διασκεδάσαμε 
Για ανθρώπους που έρχονται από το προχθές κάνει λόγο η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, σε δήλωσή της σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, «τον τελευταίο της θητείας του κ. Τσίπρα».
Η κ. Σπυράκη τόνισε πως «o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του».
«Αν μην τι άλλο,  Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» κατέληξε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΠΑΣΟΚ: Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου
Δηκτικά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Ποτάμι: Η κυβέρνηση αποκτά νέα δυναμική
«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες» αναφέρει το Ποτάμι μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι «με τον κ.Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική».

ΚΚΕ: «Εξ ανάγκης» ανασχηματισμός
«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner