Έγγραφο καίει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα φάρμακα – Αναφέρει ότι «έθαψαν» καταγγελία σε βάρος του

0

Ένα έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 980, εστάλη από την εισαγγελέα Διαφθοράς στον αντεισαγγελέα Σέβη, όμως έκτοτε… αγνοείται η τύχη του, ενώ δεν φαίνεται να έγινε ποτέ έρευνα. Και όμως, ο ανώνυμος αποστολέας αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία. Για πολύ περίεργες αποφάσεις του υπουργού Π.Κ.
Γράφει ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι άλλοι το 65%».
Παραθέτει μάλιστα ο μάρτυρας την τιμή ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, του Elatofen, και καταγγέλλει ότι πήρε τιμή ακριβότερη από όσο έπρεπε. Το ίδιο έγινε, σημειώνει, και για περίπου 200 φάρμακα γνωστών εταιρειών και υπολογίζει τη ζημιά του Δημοσίου στα 40 εκατ. ευρώ και των ασφαλισμένων στα 100 εκατ. ευρώ.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητεί να ερευνηθεί γιατί δεν εφάρμοσε τον νόμο που αναφέρει ότι η τιμή στα γενόσημα θα πρέπει να είναι το 65% των off patent, αλλά εκδόθηκαν αποφάσεις που ανέφεραν ότι τα γενόσημα δεν μπορούν να είναι ακριβότερα από τα off patent.
Όπως μάλιστα σημειώνει ο ανώνυμος καταγγέλλων, «παγκοσμίως αυτό δεν συμβαίνει. Με μια υπουργική απόφαση, παύει να ισχύει ένας νόμος, τα φάρμακα να κοστίζουν ακριβότερα κατά 50%, το Δημόσιο να ζημιώνεται εκατοντάδες εκατ. ευρώ και οι ασφαλισμένοι το ίδιο».
Μάλιστα, ο μάρτυρας προβαίνει στην εκτίμηση ότι «μόνο ένας άνθρωπος που έχει σημαντική προσωπική οικονομική ωφέλεια εκδίδει τέτοιες αποφάσεις που ζημιώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες πλούτιζαν και πλουτίζουν ακόμα παράνομα σε βάρος όλων» προσθέτει.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα που δημοσιεύει την επιστολή, «με δεδομένη και τη συγκεκριμένη καταγγελία για τον Π. Κουρουμπλή που βρίσκεται στον φάκελο της δικογραφίας και την πρόσφατη διαρροή από τις ίδιες τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές ότι υπάρχουν στοιχεία πως η Novartis συνέχιζε να δωροδοκεί γιατρούς και ιδιώτες και μετά το 2015, εντείνονται τα ερωτήματα γιατί ο εισαγγελικός έλεγχος για την υπόθεση Novartis δεν επεκτείνεται και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αποφάσεις του Π. Κουρουμπλή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν άριστα την αγορά του φαρμάκου, ευνόησαν εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες που, κατά τις ίδιες πηγές, διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τη σημερινή κυβέρνηση».

Γεωργιάδης: Παραίτησαν την Ράικου για να προστατεύσουν τον Κουρουμπλή
Η κυβέρνηση εξώθησε την κ. Ράικου σε παραίτηση για να προστατεύσει τον κ. Κουρουμπλή, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», αφορά και τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη.
Ο Αδ. Γεωργιάδης προχώρησε και σε μια ακόμα καταγγελία κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την υπόθεση της Novartis και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να απειλήσει συγκεκριμένο δικαστικό μέσω του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη προκειμένου να εμποδίσει τη μεταφορά του φακέλου Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς στους εφέτες-ανακριτές.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι συγκεκριμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento απειλεί εμμέσως πλην σαφώς έναν δικαστή, ότι θα διαταχθεί έρευνα στα οικονομικά του εάν δεν συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της κυβέρνησης.
«Για εμένα δεν υπάρχει Βαξεβάνης, Τσίπρας υπάρχει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής δημοσίευμα για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016.
Με κατηγορηματικό τρόποι διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016 ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος κάνει λόγο για ανώνυμη καταγγελία.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Κουρουμπλής αναφέρει πως το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα «δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ανώνυμη καταγγελία».
«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζοντας ότι o ίδιος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν πλέον υπουργός Υγείας και είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον υπουργό «το έγγραφο που εμφανίζεται να αποστέλλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει η εφημερίδα στην τιμολόγηση των φαρμάκων που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

Share.

Comments are closed.