Γ. Α. Παπανδρέου: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, είναι μέρος του προβλήματος – Η προοδευτική παράταξη, είναι η λύσης

0

Στη Λάρισα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.
Η επίσκεψη Παπανδρέου περιλαμβάνει ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με πιθανότερη ώρα εκκίνησης τις 8.00 μ.μ.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του «Κινήματος Αλλαγής».
Έως τώρα δεν έχει καθοριστεί το πλήρες πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου στη Λάρισα.
Η δήλωση στο larissanet 
Με δήλωσή του στο larissanet ο Γ. Παπανδρέου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «οι κυβερνητικοί εταίροι δείχνουν να μην έχουν διδαχτεί το παραμικρό από τις πολιτικές μίσους που καλλιέργησαν τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα σπέρνουν ξανά τον διχασμό και οδηγούν τη χώρα και την πολιτική ζωή του τόπου σε επικίνδυνες περιπέτειες αντί να εστιάζουν όλες τους τις προσπάθειες σε μια ευρύτερη πολιτική ριζοσπαστικών αλλαγών».

Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντάς της ότι παραμένει «προσηλωμένη απολύτως στις πελατειακές αντιλήψεις που υπηρετεί ιστορικά, καταγγέλλει σήμερα τις πρακτικές που η ίδια πρώτη ακολούθησε, της λασπολογίας, της συνωμοσιολογίας και των ψεύτικων υποσχέσεων, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο Κολοσσαίο».
Τέλος ανέφερε ότι: «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, είναι μέρος του προβλήματος. Η προοδευτική παράταξη, είναι ιστορικά μέρος της λύσης του προβλήματος»
Αναλυτικά, όλη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο larissanet:
«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί προοδευτικές αλλαγές παντού. Αλλαγές που θα διασφαλίζουν μια διακυβέρνηση οραματική και μαζί ρεαλιστική, καινοτόμα σκέψη για το κοινό καλό, μια διακυβέρνηση ισονομίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας, αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας. Μια διακυβέρνηση που με τις πολιτικές της θα εμπεδώνει κράτος δικαίου και κοινωνική δικαιοσύνη.
Η χώρα παραμένει βυθισμένη στην κρίση, εδώ και μια δεκαετία, γιατί, όταν αυτή ξέσπασε, η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης αρνήθηκε να δει κατάματα τα αίτια της κρίσης και αντέδρασε στην πραγματοποίηση των αναγκαίων αλλαγών που ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2009. Αλλαγές που θα συνέβαλαν ώστε να απαλλαγούμε από τις παθογένειες που μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας.
Σήμερα, οι κυβερνητικοί εταίροι δείχνουν να μην έχουν διδαχτεί το παραμικρό από τις πολιτικές μίσους που καλλιέργησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα σπέρνουν ξανά τον διχασμό και οδηγούν τη χώρα και την πολιτική ζωή του τόπου σε επικίνδυνες περιπέτειες αντί να εστιάζουν όλες τους τις προσπάθειες σε μια ευρύτερη πολιτική ριζοσπαστικών αλλαγών. Αποδεικνύουν με τις επιλογές τους ότι, εμφορούνται από τις ίδιες συντηρητικές και αυταρχικές αντιλήψεις, αντιλήψεις νομής αντί αλλαγής της εξουσίας, τις οποίες υποτίθεται ότι αντιμάχονται.
Και η δεξιά συντήρηση, η Νέα Δημοκρατία, προσηλωμένη απολύτως στις πελατειακές αντιλήψεις που υπηρετεί ιστορικά, καταγγέλλει σήμερα τις πρακτικές που η ίδια πρώτη ακολούθησε, της λασπολογίας, της συνομωσιολογίας και των ψεύτικων υποσχέσεων, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο Κολοσσαίο. Καλλιέργησαν άγονες, απαράδεκτες αντιπαραθέσεις και το μίσος. Διαίρεσαν το λαό, όταν ως έθνος δίναμε μάχη επιβίωσης. Σκίαζαν, συγκάλυπταν τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως, τις αιτίες που τα προκαλούν.
Έτσι όμως, τα πραγματικά προβλήματα δεν αναδεικνύονται και δεν λύνονται. Ο Ελληνικός λαός και η χώρα, παραμένουν όμηροι αδιέξοδων επιλογών.
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, είναι μέρος του προβλήματος.
Η προοδευτική παράταξη, είναι ιστορικά μέρος της λύσης του προβλήματος.
Και γι’ αυτό πολεμήθηκε σκληρά.
Αλλά γι’ αυτό και αξίζει πάντα να αγωνιζόμαστε.
Για να αλλάξουμε ό,τι μας κρατά στο παρελθόν.
Το Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις του δίνει την προοπτική για την έξοδο από την κρίση. Με μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Μια πρόταση που θα ανοίξει νέους δρόμους για την χώρα και την Κοινωνία μας. Που θα αφήσει οριστικά πίσω τα αδιέξοδα.
Μια πρόταση ελπίδας και αξιοπρέπειας.
Με τη συμμετοχή μας, μπορούμε να αποδείξουμε ότι, υπάρχει διέξοδος».

Share.

Comments are closed.