Γιατί δεν ασχολήθηκα καθόλου χθες με τη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis

0

Από το πρωί έχω δεχθεί αρκετά μηνύματα με τα  οποία με ρωτάτε, γιατί χθες δεν ασχολήθηκα καθόλου με τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Novartis, γιατί δεν έγραψα απολύτως τίποτα. Ένεκα τούτου σας οφείλω μιαν απάντηση.

  • Σε μία εποχή όπου τα τουρκικά αεροπλάνα σουλατσάρουν καθημερινά πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.
  • Σε μία εποχή που παρ’ ολίγον να βυθιστεί το σκάφος «Γαύδος» του Λιμενικού στα Ίμια και αυτό δεν συνέβη μάλλον από αδεξιότητα των Τούρκων.
  • Σε μία εποχή που στην Κύπρο το γεωτρύπανο της ENI δεν μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον για την έρευνα των υδρογονανθράκων.
  • Σε μία εποχή που στο Αφρίν της Συρίας ο τόπος βράζει και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.
  • Σε μία εποχή που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ γίνεται δεκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο και προσφωνείται ως «Μακεδόνας πρωθυπουργός».
  • Σε μία εποχή που ο ίδιος, ο Ζάεφ, θεωρεί, κατά τα λεγόμενά του, ότι τα έχει βρει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το όνομα και τα άλλα ας πάνε περίπατο.
  • Σε μια εποχή που η γείτων χώρα τείνει να γίνει περιφερειακή δύναμη.

Σε αυτή την εποχή λοιπόν, που αντί να είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα ενωμένο σαν μία γροθιά ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλες τις παραπάνω προκλήσεις, έρχεται η κυβέρνηση και ανοίξει αυτό το θέμα επιθυμώντας τακτικίστικα να καλύψει τα ελλείμματα της και να συσπειρώσει την εκλογική της βάση, αγνοώντας τη ζημιά που μπορεί να συντελεστεί.
Και το θέμα της Novartis να το κουκουλώσουμε; Να μην το ανοίξουμε;
Φυσικά και πρέπει να ανοίξει και να υπάρξει σε βάθος έλεγχος και τιμωρία όλως των ενεχομένων. Όμως με όλη αυτή την πρόχειρη και νομικά έωλη διαδικασία, το βέβαιο είναι ότι το θέμα δεν ανοίγει, απλά κουκουλώνεται σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις ειδικών. Μάλιστα έγκυρες νομικές πηγές μας έλεγαν ότι η υπόθεση Novartis θα καταλήξει όπως και όπως ακριβώς κατέληξε και η υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
Γιατί λοιπόν ανοίγει αυτή τη στιγμή υπόθεση Novartis;.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει αφενός μεν να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και αφετέρου να σύρει τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΔΗΣΥ, λασπωμένα και δέσμια στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.
Υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει όλη αυτή η υπόθεση μπούμερανγκ για την κυβέρνηση;
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου έλεγε μία σοφή παροιμία «Η αυγουλά θε να δείξει τείνος μάνα θε να λείψει», υπονοώντας ότι στο μέλλον θα μάθουμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.
Εκείνο που, κατά τη γνώμη μας, θεωρείται βέβαιο είναι ότι ένα από τα δύο κόμματα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία από αυτή την υπόθεση θα βγει ζημιωμένο.
Εκείνο όμως που μας τρομάζει και το απευχόμαστε είναι να μην βγει περισσότερο από όλους ζημιωμένη η Ελλάδα, η πατρίδα, λόγο αυτού του έντονου διχασμού που επιχειρείται να στηθεί τη στιγμή που πρέπει όλοι οι Έλληνες δεδομένων των προκλήσεων και των κινδύνων, που μας περικυκλώνουν, να είναι ενωμένη ως μία γροθιά.

Share.

Comments are closed.