Δ.Ο.Ε. εναντίον Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σχετικά με την προσχολική αγωγή: Άλλα το 2007 κι άλλα σήμερα!

0

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με τη θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 33 του σχεδίου νόμου για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) παρουσίασε δελτίο τύπου που είχαν εκδώσει έπειτα από συνάντησή τους και η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στις 8/5/2007 όπου συμφωνούσαν στο αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου της κοινής συνάντησης Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. & Δ.Ο.Ε.

Αθήνα 8/5/2007                        
Προς
Τα Μ.Μ.Ε.
(συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Μαΐου 2007 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας του ΥΠΕΠΘ για δημιουργία τμημάτων Νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων και των Ιδιωτικών Σχολείων.
Οι δυο Ομοσπονδίες κατέληξαν στα εξής:

  • Είναι κατηγορηματικά αντίθετες με τη συγκεκριμένη τροπολογία και ζητούν από το Υπουργείο να μην την καταθέσει. Ταυτόχρονα διεκδικούν την πλήρη εφαρμογή της διάταξης του Ν.3518/06 που καθιερώνει τον ένα χρόνο Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.
  • Οι δυο Ομοσπονδίες, επίσης, συμφώνησαν στο αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΕΠΘ.
  • Οι δυο Ομοσπονδίες επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για τη διαμόρφωση ενός μετώπου εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίησή της και την κατοχύρωση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ                             Για τη ΔΟΕ
         Ο Πρόεδρος                                              Ο Πρόεδρος
ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ                    ΜΠΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Share.

Comments are closed.