Σιωπητήριο Καμμένου για τα εθνικά με τις ευλογίες του Μαξίμου

0

Σε μία ακόμη μεγάλη κρίση ο κατ’ τα άλλα λαλίστατος για τα εθνικά θέματα Πάνος Καμμένος είναι ουσιαστικά εξαφανισμένος κρατώντας ιδιαιτέρως χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που βγήκε μπροστά, πυροδοτώντας νέα σενάρια για τις σχέσεις των δύο εταίρων. Από την ημέρα που πέταξε το στεφάνι  προς τιμή των τριών νεκρών αξιωματικών του ελληνικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στα Ίμια το 1996, ο υπουργός Άμυνας έχει κηρύξει σιωπητήριο
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως με καθυστέρηση 48 ωρών έκανε δήλωση για το νέο επεισόδιο και τον διεμβολισμό της φρεγάτας «Γαύδος» από το τουρκικό πλοίο επέλεξε την θεσμικό οδό ενημερώνοντας τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ και στην συνέχεια στο Μόναχο που πραγματοποιείται η διάσκεψη για την ασφάλεια, τονίζοντας πως τα «Ίμια είναι ελληνικά». Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ουσιαστικά το Μαξίμου βάζει στο περιθώριο τον υπουργό Άμυνας. Τρανταχτό παράδειγμα το «κόψιμο» του κυβερνητικού εταίρου από την πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην χώρα μας μετά από 65 χρόνια. Τον Ταγίπ Ερντογάν τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ ο Πάνος Καμμένος που σε παλαιότερες δηλώσεις του χαρακτηρίσει «ηλίθιες» τις απόψεις του Τούρκου προέδρου για την συνθήκη της Λωζάνης, ήταν απών και από το επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο. 
Αφωνία και στο Σκοπιανό  
Η αφωνία του προέδρου των ΑΝΕΛ υπάρχει και στο ζήτημα των Σκοπίων παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ μια σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία“. Ο Πάνος Καμμένος παρά τις αρχικές τοποθετήσεις και τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων των ΑΝΕΛ που τάχθηκαν ενάντια σε οποιαδήποτε λύση που έχει τον όρο Μακεδονία, στην συνέχεια σιώπησε, τονίζοντας την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις πομπώδεις ομιλίες του για το ζήτημα των Σκοπίων ο Πάνος Καμμένος δεν έδωσε το παρών σε κανένα από τα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν. 

Χαμηλοί τόνοι ενόψει της εξεταστικής
Η στρατηγική των χαμηλών τόνων του Πάνου Καμμένου έχει ως στόχο να μην προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις ενόψει της συζήτησης για την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Ο υπουργός Άμυνας επιζητά την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας προκειμένου να μην μπει σε μπελάδες. Ο ίδιος ζήτησε να καταθέσει στην τακτική δικαιοσύνη ως απλός πολίτης και όχι ως υπουργός, ωστόσο αυτό θα το αποφασίσει η βουλή καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που διαθέτει προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να απολογηθεί στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.  

Share.

Comments are closed.