Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης: Τσιπροκαραμανλισμός – Η συγκυβέρνησή τους είναι το κύκνειο άσμα ενός συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα

0

Με μια παλαιότερη (Ιανουάριος 2016) μακροσκελή ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (ο γνωστός “Καιρός” της παλιάς Ελευθεροτυπίας), με την μοναδική του πένα κάρφωνε άγρια Καραμανλή και Τσιπρα τους οποίους κατηγόρησε ανοιχτά για “διαπλοκή” περιγράφοντας με λεπτομέρειες την “ανάρμοστη” πολιτική σχέση.

Διαβάστε το κείμενο:
«Η διαπλοκή Τσιπρα – Καραμανλή
Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση Σαμαρά με δεκανίκι τον Ε Βενιζέλο έπεφτε εξ αιτίας της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, τον οποίο δεν μπορούσε να αναδείξει εξ αιτίας της έλλειψης 180 ψήφων στη Βουλή.
Την πτώση προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να κυβερνήσει τη χωρά. Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Σαμαρά Δ Δήμας καταψηφίστηκε και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές; εκλέχτηκε ο εκλεκτός (!) των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Πρ. Παυλόπουλος.
Οι αναγνώστες θα αναρωτιώνται γιατί τα γράφω αυτά. Πρέπει να ομολογήσω, ότι καθημερινά θα ήθελα να σχολιάσω και να αποκαλύψω κάθε απατεωνιά, και είναι πολλές, της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής, που πέφτουν στη αντίληψή μου. Δυστυχώς, η δομή της σελίδας του φ/μπ. και οι χρόνοι μου δεν μου το επιτρέπουν. Ελπίζω να βρω σύντομα λύση σ αυτό.
Αλλά, με αφορμή τις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, βγαίνει στη φόρα μια πολιτική συμμαχία, η οποία είναι πραγματική, πολύ σοβαρή και αφορά και στον τελευταίο πολίτη. Πρόκειται για τη συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή.
Πριν από 14 μήνες περίπου, και ενώ η κυβέρνηση ΝΔ με δεκανίκι το μικρό ΠΑΣΟΚ, πρόκειτο να πέσει εξ αιτίας της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει σε εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, το alter ego του Αλ, Τσιπρα Ν.Παππας, μέσω στενότατου συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού βολιδοσκόπησε τον Κ Καραμανλή για τη θέση του ανώτατου άρχοντος.
Ο Κ. Καραμανλής το σκέφτηκε πολύ πριν αρνηθεί, παρά τις περί του αντιθέτου παραινέσεις των στενών του συμβούλων, αλλά… έδωσε στον Α. Τσιπρα τη λύση, που έλυνε τα χέρια του νυν πρωθυπουργού: Του πρότεινε, μετά από δική του παρέμβαση και μεσολάβηση και του παρέδωσε στο πιάτο τον Πρ. Παυλόπουλο!
Θέλω να επιστήσω την προσοχή στον αναγνώστη ότι όλα αυτά γίνονται πίσω από την πλάτη του πίπτοντας πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ Α. Σαμαρά, από τον πρώην αρχηγό και πρωθυπουργό της ΝΔ! Και ο γράφων είναι εκ του σύνεγγυς γνώστης των πεπραγμένων.
Τους μήνες που ακλούθησαν ο Α Τσίπρας, θαμπωμένος από τις απαστράπτουσες χάντρες του κ Βαρουφάκη ξέχασε το γραφείο Καραμανλή και αυτοσχεδίασε με τις ασχετοσύνες του star υπουργού του και τις ακόμα μεγαλύτερες των υπολοίπων, που είχε επιλέξει για υπουργούς.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Η χωρά έσκασε στα βράχια, οι τράπεζες φαλίρισαν, τα αποθέματα όλων των ταμείων μηδενίστηκαν, δηλαδή εξαφανίστηκαν οι αποταμιεύσεις και οι εισφορές όλων των πολιτών, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με δεκανίκι το απολιτίκ ακροδεξιό συνονθύλευμα των ΑΝΕΛ, υπέγραψε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, αφού ο πρωθυπουργός εργάστηκε για πρώτη φορά στη ζωή του επί 17 ώρες…
Εκείνη, την κρίσιμη στιγμή, και ενώ τα σκοτάδια του εξοβελισμού από την ευρωζώνη έζωναν τον άπειρο αλλά υποψιασμένο πρωθυπουργό, μετά τη νύχτα του δημοψηφίσματος, ο Ν Παππάς ξανακάλεσε τον Κ Καραμανλή. Και με το “χρησμό” του πρώην προέδρου της ΝΔ η χωρά μπήκε στο τρίτο μνημόνιο. Αυτόν εμπιστεύτηκε, αυτόν άκουσε ο Α Τσίπρας.
Έκτοτε, η επαφή του πρώην με το Μέγαρο Μαξίμου πύκνωσε, σε σημείο να “δοθούν” από τον Κ Καραμανλή στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Φθινοπώρου δυο από τους αφερεγγυότερους υπουργούς για τα κρίσιμα τότε προβλήματα της χώρας: Ο κ Μολυβιάτης στο Εξωτερικών και ο κ Μουζάλας στο Μεταναστευτικό.
Και ο μεν Μολυβιάτης έφυγε, αλλά η πολιτική του παραμένει εν πολλοίς, ενώ ο κ Μουζάλας υπουργεύει, και μάλιστα πολύ σοβαρά, αναδεικνυόμενος στον πιο σοβαρό υπουργό αυτής της κυβέρνησης.
Σήμερα, ακόμα και η επάνδρωση μερικών φορέων του δημοσίου γίνεται και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Μαξίμου-γραφείου Καραμανλή. Και ενώ σε μια ευνομούμενη πολιτεία αυτό θα ήταν ευχής έργο, στην Ελλάδα όπου πρωθυπουργός και υπουργικό συμβούλιο βαδίζουν ένα δρόμο ρεβανσισμού του 1949 χωρίς πυξίδα και χωρίς να ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα από διοίκηση, μια τέτοια πλάτη δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει μια επικίνδυνη κυβέρνηση αντί να της δίνει μια κλωτσιά για να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Από πλευράς καραμανλικού περιβάλλοντος είναι μια καταστροφική ανάλυση αν δεν είναι ύποπτα διαπλέκομε.
Δεν ξέρω αν οι αναγνώστες έχουν παρατηρήσει μια σαφώς δεξιά στροφή του κ Τσιπρα από τον Σεπτέμβριο και μετά. Στην πολιτική και την πράξη. Ασχέτως των παραμυθιών, που ξεστομίζονται κάθε μέρα περί φιλολαϊκής πολιτικής!
Τελευταίο δείγμα η προσέγγιση και συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις πριν από 24 ώρες για το ασφαλιστικό. Η πόρτα έχει ανοίξει. Και δεν έχει ανοίξει μονή της. Η αόρατη παρουσία-εγγύηση Καραμανλή φροντίζει για την ανώδυνη και ομαλή επαφή του πρώην κνίτη και πρώην επαναστάτη (στα λόγια) πρωθυπουργού με την ελίτ, που λυμαίνεται τη χωρά.
Παράλληλα, όμως, κι εδώ εστιάζει το άρθρο μου, εξελίσσεται, ο αγώνας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ. Και από το αποτέλεσμα αυτής της ανάδειξης θα εξαρτηθεί σε ποια νύχια θα πέσει και ο τελευταίος από μας.
Για να το κάνω λιανά, ο κ Μεϊμαράκης, που έχασε τις εκλογές τον Σεπτέμβριο χωρίς καν να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και σθεναρό προεκλογικό αγώνα, λες και ήθελε να χάσει, υπερασπίζεται τα συνδικαλιστικά και ρουσφετολογικά κεκτημένα μιας παραδοσιακά φαύλης δεξιάς, που δεν διαφέρει σε τίποτε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ του απατεωνίστικου συνδικαλισμού και της διαπλοκής.
Είναι οπαδός της πολιτικής “να τα βρούμε”, της μοιρασιάς της εξουσίας σε ποσοστά ( 4-2-1 επί Σαμαροβενιζελοκουβέλη), σε εκλογές “μια μου και μια σου” και της διαιώνισης του υπάρχοντος εδώ και 18 δεκαετίες συστήματος.
Από πίσω του τον στηρίζει το γραφείο Καραμανλή! Το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Τσιπρα. Γιατί; Γιατί έτσι συγκυβερνά από τα παρασκήνια. Ασκεί εξουσία. Είναι στο παιχνίδι. Παίζει στο παιχνίδι. Και νομίζει αφελώς, ότι βοηθώντας τον πρωθυπουργό βοηθάει την πατρίδα! Ξεχνώντας ότι ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός ακούει τη λέξη πατρίδα και βγάζει μπιμπίκια!
Θυμίζω στους αναγνώστες ότι ο Α Τσίπρας δεν έχει αρθρώσει ποτέ ούτε μια λέξη εναντίον της 5ετιας Καραμανλή και της πολιτικής της, που πρακτικά έφερε τη χωρά στα χέρια του ανόητου Γιωργάκη και στα νύχια της διεθνούς επιτήρησης!
Από την άλλη πλευρά οι νεοδημοκράτες έχουν τον Κ Μητσοτάκη. Μέχρι στιγμής λιγότερο φαύλο από τον αντίπαλο του και οπωσδήποτε σκληρότερα δεξιό. Δεν υπάρχει αριστερός που να έχω συζητήσει τις τελευταίες μέρες και να μην έχει πει: “Αν ήμασταν νεοδημοκράτες μόνο ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να μας ξανακάνει κυβέρνηση”. Μια μόνο φωτεινή εξαίρεση εμφανίστηκε χτες, ίσα ίσα την Αυγή!! Καθόλου τυχαίο.
Τον τελευταίο καιρό μερικά Μέσα φωνάζουν δυνατά τη στενή σχέση Τσιπρα-Καραμανλή και τη διαπλοκή της στην εκλογή νέου αρχηγού της ΝΔ. Αλλά, οι φωνές αυτές είναι δειλές και σποραδικές και δεν εμβαθύνουν στο μείζον, που αφορά σε όλους τους πολίτες:
Αν η παραδοσιακή δεξιά στηρίζει από το παρασκήνιο την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κομματική αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας, που δεν έχει ιδέα από οικονομική διαχείριση και διοικητική διαχείριση, που στηρίζει τα πιο ανθρωπόκτονα πλανά της ξένης επιτροπείας και που εχθρεύεται κάθε τι που ονομάζεται παραγωγή, Ελλάδα και πατρίδα, τότε οι πολίτες δεν έχουν καμιά ελπίδα σωτηρίας από καμιά κομματική δύναμη απ αυτές που υπάρχουν στο πολιτικό παιχνίδι.
Επειδή τα υπόλοιπα κόμματα δεν είναι πάρα διακοσμητικά στοιχειά του μεγάλου παιχνιδιού της δικομματικής εξουσίας, που τρώει τις σάρκες του λαού εδώ και χρόνια. Το μεν ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και ολόιδιο είναι τροχασμένο μεταξύ ΠΑΣΟΚ, Ποταμίου και πασοκογενών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σαν επαγγελματίες απατεώνες φρόντισαν να μη χάσουν την επαφή με την εξουσία και το “ψητό”.
Η Χρυσή Αυγή είναι η φασιστική αντίρροπη δύναμη στην απαρτία της ελληνικής αριστεράς. Το ΚΚΕ είναι το συντηρητικό απολίθωμα ενός εμφυλιοπολεμικού παρελθόντος χωρίς καν όραμα εξουσίας.
Τέλος, το κόμμα του Β Λεβέντη δεν είναι τίποτε άλλο από το θρίαμβο του χαβαλέ, της ανευθυνότητας και της ηλιθιότητας 300.000 πολιτών, που έστειλαν στη Βουλή ένα νούμερο, που αποδεικνύεται μεγάλος ψεύτης και μεγάλος γλειφτείς της εξουσίας. ( ” Ο Φλαμπουράρης είναι ένας έντιμος άνθρωπος που δεν έχει κάνει καμιά παρανόμια, τον έχω γνωρίσει από κοντά και μιλά μετά λόγου γνώσεως”…) Εξ ου και πολύ επικίνδυνος.
Η χωρά δεν έχει καμιά ελπίδα σωτηρίας όσο θα βρίσκεται στα χέρια των κομμάτων που τη διαφεντεύουν σήμερα. Επειδή κανένα από αυτά δεν έχει έρθει από παρθενογένεση. Όλα έχουν συμμετάσχει ενεργά στη σημερινή κατάντια.
Σήμερα κυβερνάει τη χωρά το ΚΑΤΑΚΑΘΙ των πολίτικων, οικονομικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων. Η εξουσία είναι στα χέρια ακριβώς αυτών των δυνάμεων που έφεραν την Ελλάδα εδώ και που αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή, σε κάθε γκρέμισμα, σε κάθε ξεχέρσωμα, σε κάθε πείραγμα των κεκτημένων της πιο μαύρης ελίτ υπαλλήλων, τραπεζιτών ,εργοδοτών, συνδικάτων και κομμάτων.
Και είναι όλοι συσπειρωμένοι γύρω από την εξουσία στον ύστατο γι’ αυτούς αγώνα. Καραμανλής και Τσίπρας, αγκαλιά με τους μεγαλοκεφαλαιούχους που ελέγχουν τις τράπεζες, τα καύσιμα, την ενέργεια, τα πλοία, τα έργα, τα ορυκτά, το εμπόριο, τα ΜΜΕ. Οι νταβατζήδες της πολιτικής αγκαλιά με τους νταβατζήδες της οικονομίας.
Από πού τον μάθατε αναγνώστες τον ΣΥΡΙΖΑ και την κακή τρόικα με την κακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και την κακή συγκυβέρνηση Σαμαρά ; Από που μάθατε για τα κακά μέτρα εδώ και 6 χρόνια και για τις λοβιτούρες των κυβερνήσεων; Από τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, που αναπαράγονταν και στα social media τα μαθαίνατε. Από τα κανάλια. Που υποτίθεται ότι πολεμάνε τον ΣΥΡΙΖΑ! Όπως μαθαίνετε και κάθε τι που συμβαίνει. Το κάθε τι!
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι ένα άμωμο κόμμα, προφανώς ξεχνά ότι έχει συμμετάσχει ως ΣΥΝ στη δυναμική απόρριψη του ασφαλιστικού σχεδίου Γιαννίτση. Ότι έχει συμμετάσχει ως ΣΥΝ δυναμικά σε κάθε απατεωνίστικη διεκδίκηση κεκτημένων από τις υπαλληλικές ελίτ και σε κάθε διασπάθιση δημοσίου χρήματος ατιμωρητί. Ότι έχει συμμετάσχει δυναμικά στην καταστροφή της παιδείας, στην παπαγαλία, στην εξάπλωση της παραπαιδείας, στην εξάπλωση της μαύρης και αφορολόγητης αμοιβής από δημοσίους λειτουργούς. Ότι έχει αντιδράσει σθεναρά σε κάθε απόπειρα αλλαγής ( επί Αλ Παπαδόπουλου πχ) στο απατεωνίστικο σύστημα Υγείας για να μη θιγούν κεκτημένα. Ότι έχει αντιδράσει σθεναρά στην εφαρμογή κάθε νόμου τιμωρίας κάθε κατάχρησης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος από δημοσίους λειτουργούς. Ότι με τη σθεναρή του στάση έχει καλύψει στις φτερούγες του όλο το παρακράτος του αληταριού, που κινείται μεταξύ μπαχαλάκηδων και δήθεν τρομοκρατών, οι μισοί από τους οποίους είναι ασφαλίτες και πρακτοριλίκι. Ότι με την κοινοβουλευτική του στάση έχει απορρίψει κάθε απόπειρα συναίνεσης σε οποιοδήποτε θέμα εμφανίστηκε ποτέ, είτε οικονομικής είτε διεθνούς είτε εξωτερικής πολιτικής. Ότι, εν κατακλείδι, σε ό,τι είναι σήμερα η χωρά το χρεωστάει και στον ΣΥΡΙΖΑ και τους προγόνους του.
Η συγκυβέρνηση Τσιπρα – Καραμανλή είναι εδώ. Και είναι το κύκνειο άσμα ενός συστήματος, που κατέστρεψε τη χωρά. Να δούμε πότε θα ξεψυχήσει κι άλας. Προτού ξεψυχήσουμε εμείς. Αλλά, είμαστε εμείς, που χρωστάμε στη χωρά μια πολιτική λύση πιο καθαρή, πιο δίκαιη, πιο σοβαρή, πιο Πολιτισμένη. Με ξεχέρσωμα και καταστροφή κάθε νοοτροπίας που μας έφερε μέχρις εδώ. Δεν υπάρχει Σωτήρας άλλος. Εμείς μόνο.»

Share.

Comments are closed.