Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε την εκεχειρία μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας

0

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αποφάσισαν φέτος να συμμετέχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της ΠιονγκΤσανγκ ως μια ομάδα και με μια σημαία, και μάλιστα υπεύθυνος για αυτό φαίνεται ότι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου..
Όπως γράφει ο «Βηματοδότης»: Η συμφωνία αυτή επετεύχθη στην πιο δύσκολη περίοδο που περνούν οι σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Νότια.
Γράφει ο Βηματοδόττης:
«Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Πεκίνο με πρόσκληση του πρώτου γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Λιου Γιουνσάν, με σκοπό να αναλάβει πρωτοβουλία ανάμεσα στις δύο Κορέες ενεργοποιώντας την Ολυμπιακή Εκεχειρία, ώστε οι δύο εμπόλεμες χώρες να σταματήσουν κάθε εχθροπραξία και να συμμετάσχουν από κοινού στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο Πεκίνο ο κ. Παπανδρέου έτυχε θερμής υποδοχής και λίγες ημέρες αργότερα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fb ότι η Ολυμπιακή Εκεχειρία πέτυχε στην κορεατική χερσόνησο και ότι οι δύο χώρες θα συμμετάσχουν όχι μόνο με κοινή ομάδα, αλλά κατά τη διάρκεια των αγώνων θα απέχουν από κάθε πρόκληση ή εχθροπραξία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, φεύγοντας από το Πεκίνο, πήγε κατευθείαν στη Σεούλ όπου συνάντησε τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Του εξέφρασε την ανάγκη «για την προώθηση της ειρήνης με την ευκαιρία των Αγώνων» (όπως ο ίδιος υπογράμμισε στο Διαδίκτυο) και τη συνέχεια τη μάθατε από τις ανακοινώσεις των δύο χωρών και από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία

Share.

Comments are closed.