Καταρρίφθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο από Κούρδους μαχητές

0

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, υπό την στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας». Αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι.
Το ελικόπτερο ήταν διθέσιο επιθετικό ελικόπτερο τύπου T129 ATAK.
Την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής που δρα στην Συρία (YPG), επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε κοντά στην πόλη του Αφρίν που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας.
Κούρδοι μαχητές γνωστοποίησαν επίσης την κατάρριψη. Το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει του κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ερντογάν: «Θα πληρώσουν» 
«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.
Η διεξαγωγή της τουρκικής πολεμικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» από τις 20 Ιανουαρίου, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό 20.000 αμάχων από τις περιοχές γύρω από το Αφρίν, προς την αναζήτηση ασφαλέστερων περιοχών.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner