Διέρρευσαν τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρος για τη Novartis – Είναι η πρώην γραμματέας του Φρουζή

0

Η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, φέρεται να είναι η πηγή, η οποία αποκάλυψε πρώτη τα στοιχεία για τον χρηματισμό και τις περίεργες πρακτικές των στελεχών της Novartis.
Η Μ.Μ., αν και βρίσκεται υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε γιατί τα στοιχεία της περιλαμβάνονται αναλυτικά σε έγγραφα που απέστειλε το FBI και μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Η κ. Μ.Μ ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ και έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα για λογαριασμό του και κρατούσε όλες τις σημειώσεις του.
Στα έγγραφα του FBI τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, αποκαλύπτεται το όνομα και η ιδιότητα της μάρτυρος, γιατί δεν υπάρχει καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία. Η επαγγελματική τους σχέση κλονίστηκε μετά την ξαφνική παραίτηση του κ. Φρουζή για λόγους υγείας, από τη Novartis. Όταν όμως ο κ. Φρουζής επέστρεψε στο γραφείο του, μετά από καιρό, για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα, ανακάλυψε ότι όλα είχαν εξαφανιστεί.
Τότε, μήνυσε την πρώην γραμματέα του, η οποία εξακολουθούσε να εργάζεται στην Novartis, όχι μόνο για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων, αλλά και για υπεξαίρεση ενός σημαντικού ποσού από τον λογαριασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες και η κ. Μ.Μ. υπέβαλε και εκείνη μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση.

Share.

Comments are closed.