Στη Βουλή η δικογραφία για τα βλήματα: Για απιστία ελέγχεται ο Καμμένος

0

Σήμερα το πρωί έφτασε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στους χειρισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργού Πάνου Καμμένου σχετικά με την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού. Την υπόθεση είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Νοέμβριο το «ΘΕΜΑ» με αποκαλυπτικά δημοσιεύματά του.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας. Κατά την έρευνα, οι εισαγγελείς «σκόνταψαν» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και ως όφειλαν διαβίβασαν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς, κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με απόφαση του κ. Καμμένου είχε μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Διαφθοράς με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Με αφορμή τις αποκαλύψεις από το «ΘΕΜΑ», η κυρία Δημητρίου είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση.
Το ενδιαφέρον τώρα είναι να δούμε τι στάση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κυβερνητικό συναιτέρο του. Θα κρατήσει την ίδια στάση που κ΄λρατησε και στην υπόθεση Novartis;

 

Share.

Comments are closed.