«Στα μαχαίρια» Γεννηματά – Μαξίμου πριν το τετ α τετ με Τσίπρα

0

Στα… μαχαίρια πριν καλά καλά συναντηθούν με αφορμή το Σκοπιανό βρίσκονται η κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής μετά τη διαρροή του διαλόγου τους ανάμεσα τους από τη Χαριλάου Τρικούπη.
Όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος: «Η κα Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον Πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση. Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε.»
Άμεση πάντως ήταν η απάντηση από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά. «Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό». 
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία που είχαν ο κ. Τσίπρας με την κυρία Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της απάντησε «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω».
Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά επισήμαναν, πως «είναι απαραίτητη η σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών. Δεν υπάρχει συνοχή και ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση για το θέμα αλλά διαφορετικές γραμμές ενώ, δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνηση του. Θεωρούμε ότι ακολουθεί μυστική διπλωματία και με όσα κάνει διχάζει τους Έλληνες».
«Αυτές οι συζητήσεις δε γίνονται έτσι, χρειάζεται να υπάρχει υπεύθυνη στάση ωστόσο θα έρθω γιατί έτσι επιβάλει η θεσμική μου ιδιότητα», ανέφεραν ακόμη από το περιβάλλον της Φ. Γεννηματά.
Τώρα εκείνο που περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η συνάντηση των δυο πλευρών το Σάββατο το μεσημέρι, στις 12.30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner