Γιάννης Μαγκριώτης: Σήμερα η ΝΔ βρήκε γραμμή και η κυβέρνηση έκανε νέα «κωλοτούμπα» – Τη χώρα ποιος τη σκέφτεται;

0

Όταν ξαφνικά, με μεταμεσονύκτια συνέντευξή του στην «ασφαλή» ΕΡΤ, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς άνοιγε το θέμα FYROM, το χαρακτήριζε «ονοματολογικό» μόνο και δήλωνε σχεδόν βέβαιος ότι θα λυθεί σε λίγους μήνες, οι περισσότεροι ξαφνιάστηκαν και μάλλον ευχάριστα.
Σε άρθρο μου τότε υπό τον τίτλο «Σκόπιμη η λύση ‒ άσκοπη η κυβέρνηση» κατέληγα ότι «δεν υπάρχουν οι εσωτερικές προϋποθέσεις στις δύο χώρες για επίλυση του προβλήματος».
Δυστυχώς η κυβέρνηση υποβάθμισε το πρόβλημα σε «ονοματολογικό», γι’ αυτό και εύκολα δεσμεύτηκε στην Ουάσιγκτον.
Σήμερα, μετά τις δημοσκοπήσεις και το συλλαλητήριο, ο Μητσοτάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ δηλώνει ότι η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει από τα θέματα του αλυτρωτισμού που υπάρχουν στο σύνταγμα των Σκοπίων και μετά το όνομα.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, λίγο πριν ξεκινήσει στο Νταβός ο πρωθυπουργός τη συνάντησή του με τον Ζάεφ, διακινεί την πληροφορία ότι θα ξεκινήσει τη συζήτηση από το σύνταγμα των Σκοπίων και τον αλυτρωτισμό.
Δηλαδή ξαφνικά φαίνεται να έχουν κοινή θέση, τελείως διαφορετική από την αρχική τους.
Απορώ πώς ακόμη ο Καμμένος δεν άρχισε τους πανηγυρισμούς.
Είναι σίγουρο ότι η πλευρά των Σκοπίων δεν πρόκειται να το αποδεχτεί και η συζήτηση θα τελειώσει, απλώς θα βρούν τα προσχήματα για να μην εκτεθούν στο πολιτικά στο εσωτερικό των χωρών τους.
Δηλαδή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ομολογούν τώρα, ότι δεν θα υπάρξει λύση, στην τρέχουσα συγκυρία.
Τώρα θα κοιτάξουν να ρίξει το ένα κόμμα την ευθύνη στο άλλο, χωρίς να σκέφτονται τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα αν χρεωθεί την αδιαλλαξία.
Ένα είναι σίγουρο: η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα χωρίς προετοιμασία με στόχους επικοινωνιακούς και η αξιωματική αντιπολίτευση [αυτό]παγιδεύτηκε.
Η κυβέρνηση ήθελε να πλήξει με το Βουκουρέστι τη ΝΔ και η ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση λόγω Καμμένου.
Σοβαρή στρατηγική για το Σκοπιανό δεν είχαν, ταλαιπώρησαν την χώρα και τον κόσμο.
Τη χώρα ποιος τη σκέφτεται;
Το Κίνημα Αλλαγής, αφού αποκαλύψει το αδιέξοδο παιχνίδι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να βοηθήσει με κάθε τρόπο να μη χρεωθεί η χώρα μας το νέο αδιέξοδο.

Προηγούμενα άρθρα

  1. Γιάννης Μαγκριώτης: Οι διαρροές Καραμανλή για το Βουκουρέστι αναγκάζουν τον Τσίπρα να αλλάξει γραμμή στο θέμα της FYROM.
  2. Γιάννης Μαγκριώτης: Το λιβανιστήρι του Τζιτζικώστα σε υπουργούς της κυβέρνησης είχε εξήγηση
  3. Γιάννης Μαγκριώτης: Το φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό ζητά τους αρμοδίους
Share.

Comments are closed.