Συνεδριάζει την Παρασκευή το Κίνημα Αλλαγής για το Σκοπιανό

0

Η στάση του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που οριστικοποιήθηκε για το απόγευμα της Παρασκευής (17:00) στα γραφεία του Ποταμιού επί της οδού Σεβαστουπόλεως στην Αθήνα. 
Υπενθυμίζεται ότι στο κορυφαίο όργανο του νέου φορέα, τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του Μαρτίου, μετέχουν η επικεφαλής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης
Παπανδρέου, Θεοδωράκης και Θεοχαρόπουλος έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της στήριξης μιας λύσης στο θέμα στη “γραμμή” της σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία
Πιο επιφυλακτικός ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει ταχθεί κατά του ονόματος “Νέα Μακεδονία“, ενώ η έτερη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή συμμετείχε και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αρνητικά σχόλια από στελέχη της κεντροαριστεράς. 
Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης τόνισε (ΘΕΜΑ FM) χαρακτήρισε καταστροφικό ένα δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πρυτανεύσει διάθεση εθνικής συνεννόησης σ’ αυτήν την ιστορία γιατί ταλαιπωρεί τη χώρα 25 χρόνια. Η εκκρεμότητα έχει κοστίσει πάρα πολύ ακριβά στην εξωτερική πολιτική, στην πολιτική μας στα Βαλκάνια και γενικότερα στην Ευρώπη. Πρέπει να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα».  

Share.

Comments are closed.