Νότης Μαυρουδής – Γιώργος Τοσικιάν: Δισκοπαρουσίαση “Cafe Latino – El puerto” (βιβλίο+cd από τις εκδόσεις Άπαρσις στη Σφίγγα

0

Ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσικιάν παρουσίασαν χθες τη νέα δισκογραφική τους δουλειά για δύο κλασικές κιθάρες με τίτλο «Café Latino – El Puerto» στην κατάμεστη αίθουσα της μουσικής σκηνής «Σφίγγα». Πρόκειται για 13 λαϊκά τραγούδια της Λατινικής Αμερικής διασκευάζονται και αποκτούν νέα ζωή με τα κιθαριστικά ηχοχρώματα των δύο μουσικών, ενώ δύο σπουδαία ισπανόφωνα τραγούδια ερμηνεύει η  ΜόρφωΤσαϊρέλη.

Στην παρουσίαση του δίσκου παρεβρέθησαν και μίλησαν οι:
Μίλτος Πασχαλίδης (τραγουδοποιός- ερμηνευτής), η Γιάννα Τριανταφύλλη (σκηνοθέτις – παραγωγός ραδιοφώνου) και ο Αντώνης Μποσκοΐτης (σκηνοθέτης- δημοσιογράφος).

Στην παρουσίαση χόρεψαν οι Ραμίρο Βαλέριο, δάσκαλος παραδοσιακών χορών της Αργεντινής και Tango και η Κωνσταντίνα Λιακοπούλου, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Casa Argentina en Atenas» που λειτουργεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής και την UNESCO.

Λίγα λόγια για το Café Latino – El Puerto από τον Αντώνης Μποσκοΐτη
«Το Café Latino – El Puerto σηματοδοτεί την επιστροφή του Νότη Μαυρουδή στις διασκευές κομματιών για δύο κλασικές κιθάρες από κοινού με τον κιθαριστή Γιώργο Τοσικιάν, τον νεότερο συνάδελφο και στενό του συνεργάτη στις συναυλίες των τελευταίων χρόνων. Δεκατρία Canciones y danzas populares de América Latina y España, λαϊκά τραγούδια και χοροί από τη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, δηλαδή από την πλούσια μουσική παράδοση της Βολιβίας, του Μεξικού, της Κούβας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Βενεζουέλας και της Ισπανίας, στα οποία ο Μαυρουδής και ο Τοσικιάν επεμβαίνουν με τα ιδιαίτερα κιθαριστικά ηχοχρώματα και τα ηχητικά επινοήματά τους.
Συνθέσεις ανώνυμων δημιουργών, χαμένων στα βάθη του χρόνου, που τώρα γίνονται η πρώτη ύλη για την αναζήτηση νέων χρωμάτων, τοπίων, αλλά και του παντοτινού μουσικού ήθους που αναδύεται από την κλασική κιθάρα. Ανάμεσά τους και δύο πανέμορφα τραγούδια των Μεξικανών Ramón Ayala και Agustín Lara που σφραγίζει εκ νέου με την ερμηνεία της η Μόρφω Τσαϊρέλη, επίσης σταθερή συνεργάτιδα στις συναυλίες του Μαυρουδή τα τελευταία χρόνια.»

Δείτε φωτογραφικό υλικό του fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.