Τσίπρας σε ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, χωρίς αλυτρωτισμούς τα Σκόπια

0

Στην έξοδο από τα μνημόνια και το πέρασμα στην μεταμνημονιακή εποχή αλλά και στο θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντας της ως βασικά χαρακτηριστικά κοινωνική αναλγησία, πολιτικό τυχοδιωκτισμό και ηθικό μειονέκτημα (λόγω των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται), χαρακτηριστικά που όπως είπε φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν τώρα η χώρα που βγαίνει από τα μνημόνια, χάρη στις επιτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης. Επιτέθηκε και προς όσους «αυτοπροσδιορίζονται» στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δυνάμεις που έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική της κοινωνικής χρησιμότητας».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι χάρη στη νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχει αποκτήσει φίλους και συμμάχους  κάτι που όπως υπογράμμισε δε σημαίνει υποχώρηση στα εθνικά θέματα, αντιθέτως οι εθνικές θέσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα ενισχύονται .

Σύνθετη ονομασία έναντι όλων
Αναλύοντας περισσότερο τις θέσεις της κυβέρνησης για το ονοματολογικό ο πρωθυπουργός είπε: «Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα όχι τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά τη επίλυση. Επίλυση σημαίνει κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία έναντι όλων με ένα ευρύτερο πλαίσιο που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο για αλυτρωτικές διεκδικήσεις στο μέλλον
Βλέπουμε είπε μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει βήματα, ωστόσο εξέφρασε επιφύλαξη: «Μένει αυτό να το δούμε στην πράξη».
Στο εσωτερικό:
– Εξήρε τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου καθώς όπως είπε η στάση του αποτελεί «θετικό παράδειγμα» δεδομένου ότι «έστειλε μήνυμα ομοψυχίας και  νηφαλιότητας».

Κατηγόρησε αντιθέτως για τη στάση του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ διείδε στο εσωτερικό της ΝΔ συνεχιστές της πολιτικής Σαμαρά που το 1992 φόρτωσε το πρόβλημα στη χώρα επί 25 ολόκληρα χρόνια. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας του καταλόγισε «εθνική επιπολαιότητα», στάση «μικροκομματικής μιζέριας» και «πολιτικού τυχοδιωκτισμού». Εν ολίγοις τον κατηγόρησε ότι δεν προβάλει κάποια σταθερή θέση, αλλά τοποθετείται με βάση τις ανάγκες των εσωκομματικών του ισορροπιών.
Η κυβέρνηση επιδιώκει το καλύτερο δυνατό σε μια διαπραγμάτευση που μόλις ξεκινά, είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας αυτή την ενότητα.

Αποκατάσταση φορολογικών αδικιών στη μεταμνημονιακή εποχή
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι το 2018 θα είναι έτος – ορόσημο, καθώς κλείνει ο κύκλος των μνημονίων και ανοίγει ο κύκλος της μεταμνημονιακής εποχής. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε αυτή την μεταμνημονιακή εποχή η κυβερνητική πολιτική θα πατήσει σε τέσσερις άξονες, το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, την κοινωνική δικαιοσύνη, τις παρεμβάσεις στη φορολογία στοχευμένες προς τα μεσαία και χαμηλά στρώματα ώστε να αποκατασταθούν αδικίες των μνημονίων και το μέτωπο με τη διαπλοκή.

ΝΔ: Ο Τσίπρας αντιμετώπισε ξανά τον Μητσοτάκη ως εν ενεργεία πρωθυπουργό
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε επί μια ώρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απαντήσει στο βασικό ερώτημα που έχουν οι πολίτες: Υπάρχει ή όχι ενιαία κυβερνητική πρόταση για το Σκοπιανό; 
Από το γεγονός ότι δεν απάντησε σε αυτό το βασικό ερώτημα, αλλά και από το σύνηθες διχαστικό ύφος του, γίνεται ξεκάθαρο ποιος αντιμετωπίζει ανεύθυνα, επιπόλαια και τυχοδιωκτικά ακόμη και τα εθνικά θέματα. 
Υ.Γ.: Καθώς ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε και πάλι τον κ. Μητσοτάκη ως εν ενεργεία πρωθυπουργό του συνιστούμε να κάνει απλώς λίγη υπομονή
»

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας πάει να δικαιολογηθεί για το ότι έχει καταντήσει η «αριστερά» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ
«Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογηθεί στον αριστερό κόσμο που τον ψήφισε για το γεγονός ότι έχει καταντήσει η “αριστερά” της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ και υλοποιεί τα βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου. Στην προσπάθεια του αυτή καταφεύγει στη γνωστή δικαιολογία όλων των συμβιβασμένων στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, στο δήθεν “ρεαλισμό”» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευτυχώς που στον τόπο αυτό υπήρχαν και υπάρχουν δυνάμεις που δεν ακολούθησαν το ρεαλισμό της κυβερνητικής καρέκλας, άλλα αυτόν της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ό,τι κατέκτησε ο λαός, το κατέκτησε με αυτό το ρεαλισμό. Ενώ, η τύχη των δυνάμεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι να τους επαινούν μόνο οι εκπρόσωποι του κατεστημένου» τονίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο σχόλιό του «όσο δε για τη «φωτιά της μάχης» στην οποία έχει δήθεν ριχτεί ο κ. Τσίπρας, του συστήνουμε να μη μετράει το μπόι με τον ίσκιο του».

ΔΗΜΑΡ: Ο Τσίπρας παρουσίασε το δικό του τεχνητό success story
Από το γραφείο τύπου της ΔΗΜΑΡ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Τσίπρας σήμερα έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας παρουσιάζοντας το δικό του τεχνητό success story. Αναφέρθηκε σε “ολιγαρχίες και ελίτ” ενώ η κυβέρνηση του ασκεί μία σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και σε “πατριδόκαπηλους και εθνικιστές” ενώ συγκυβερνά με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο. Ο διπρόσωπος ρόλος του επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα ως ταυτόχρονα μνημονιακός στις πράξεις και αντιμνημονιακός στα λόγια. Ξεπέρασε δε και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς αφού πέρασαν ήδη τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης του, χωρίς εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανακοίνωσε μάλιστα Διαρκές Συνέδριο του κόμματος του για να καταστρώσει κομματικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας! Μετά δε τον κ. Τσακαλώτο επανέλαβε και ο ίδιος την “απειλή” προς τον ελληνικό λαό ότι «δεν έχετε δει ακόμη τίποτα»! Όσον αφορά δε το “Μακεδονικό” η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει σταθερή στην εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων μακριά από εθνικισμούς. Ο κ. Τσίπρας όμως αντί να ενημερώσει ως όφειλε πρώτα τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας με στόχο την εθνική συνεννόηση, συναντήθηκε πρώτα με τον Αρχιεπίσκοπο και ενημέρωσε την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση του αυτή. Μιλώντας δε ο κ. Τσίπρας για την παράταξη του αναφέρθηκε πολλές φορές στην Αριστερά παρά το γεγονός ότι εν τοις πράγμασι ξέχασε τις βασικές θέσεις και αρχές της Αριστεράς όπως είναι η υπεράσπιση του κράτους δικαίου και ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κ. Τσίπρα”!»

Share.

Comments are closed.