Ευκλείδης Τσακαλώτος: Κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο το 2019

0

Στην προειδοποίηση ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019 και όχι από το 2020, όπως έχει ήδη ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες: 
«Έχουμε δύο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζεςΟ άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το ’19. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα»”. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ακόμη: «Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».
Κείμενο της ομάδας των 53+ στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ νέο κείμενο παρέμβαση κατέθεσε η ομάδα των 53+, στην οποία ανήκει ο κ. Τσακαλώτος. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «ο στόχος της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλώς μια κρίσιμη καμπή, αλλά δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση κυριαρχίας κατά την άσκηση οικονομικής πολιτικής».
«Ο χρόνος που απομένει είναι κρίσιμος για να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχικός επώδυνος συμβιβασμός δεν ήταν στρατηγικός, δεν ήταν μόνιμος, δεν είχε ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, δεν αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης για να διαχειριστούμε –καλύτερα, ίσως– την κρίση και τα μνημόνια, τη φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες, αλλά για να τα υπερβούμε μέσα από τις δυσκολίες, για να αφήσουμε στην κοινωνία το αποτύπωμα της Αριστεράς», προσθέτουν. 
Δείτε αναλυτικά το κείμενο Κείμενο της ομάδας των 53+, όπως αυτό κατατέθηκε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας  ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.