Categories: Πολιτική

Γιώργος Μαυρωτάς- Ποτάμι: Κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας δεν ξέρουν μαθηματικά…

Αιδώς Αργείοι του Υπουργείου Παιδείας… Μετά τη σημερινή ειρωνική ανακοίνωση για το πρόσωπό μου, να τους πληροφορήσω για τρία πράγματα:
Πρώτον, θα πρέπει να μάθουν να γράφουν σωστά τις αποφάσεις. Αν είναι πολλές οι επιτροπές, ανάλογα με τη βαθμίδα όπως λέει η ανακοίνωση, χρησιμοποιούμε συνήθως τον πληθυντικό («Τριμελείς επιτροπές», «Πενταμελείς επιτροπές») και όχι τον ενικό.
Δεύτερον, ας ξαναδούν την 5μελή από τα 8 άτομα. Υπάρχουν 8 μέλη, ενώ δύο μέλη εναλλάσσονται, ανάλογα με το περιεχόμενο (αν είναι πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια). Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο τελικά η επιτροπή σε κάθε συνεδρίαση θα έχει 8-2=6 μέλη!!! Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική για να κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, ακόμα και σύμβουλοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μαθηματικά.
Για του λόγου το αληθές δείτε δίπλα το ΦΕΚ.
Και πάμε και στο ζουμερό τρίτο θέμα. Ευτυχώς που έβγαλε την ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας γιατί με έκανε να ανακαλύψω και μια άλλη γκάφα τους (εκτός και αν είναι κομμάτι της πολιτικής τους): Στην επιτροπή ενστάσεων εναντίον των αποφάσεων της κάθε επιτροπής αξιολόγησης συμμετέχουν τα ίδια μέλη με αυτά των επιτροπών αξιολόγησης!!! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! Αξιοκρατία και διαφάνεια α λα ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται δεν θέλουν πολλούς στα πόδια τους στο πρόσφορο έδαφος της απόσπασης εκπαιδευτικών για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, ειδικά σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει και προφορική συνέντευξη.
Κρείττον το σιγάν λοιπόν, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας, (για να φρεσκάρω λίγο και τα Αρχαία μου) και θα περιμένω την επανόρθωση ως προς το πρόσωπό μου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο δημόσιος πολιτικός λόγος και η κριτική οφείλουν να συνοδεύονται από ήθος.

Υ.Γ: Και μια φιλική συμβουλή στους συναδέλφους πανεπιστημιακούς του επιτελείου του Υπουργείου Παιδείας. Όταν αντιγράφεις από μια ανακοίνωση (π.χ. αυτά τα περί δημοτικού και να μάθουμε ανάγνωση τα είπε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος), καλό είναι να βάζεις παραπομπή (reference)…

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

15 ώρες ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

17 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

24 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

24 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

1 ημέρα ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

2 ημέρες ago